Rețetă de urzici și rețetă de ștevie, preparate de Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit două rețete din verdețuri de primăvară și anume, o rețetă de urzici și rețetă de ștevie denumite ”Grădina cu pupici”.

Mâncare de urzici cu ștevie și paste risoni, șnițel de porc, brânză și roșie, într-un decor din frunze de leurdă așezate într-un bol albastru

Rețeta lui Vlăduț

Pentru că este vremea verdețurilor de primăvară, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a profitat din plin de proprietățile acestora și a preparat o rețetă de urzici și rețetă de ștevie, pline de vitamine și savoare. Rețeta de urzici face parte din categoria rețetelor de post, iar pentru rețeta de ștevie Vlăduț a folosit și puțină carne, pentru a împăca și gusturile celor care nu țin post.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al celor două rețete pe care le puteți prepara și voi.

Rețetă de urzici și rețetă de ștevie - Ingrediente

Nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara și voi cele două rețete, pline de gust și sănătate.

Pentru rețeta de urzici:

  • 1 kg urzici
  • 2 legături de leurdă
  • sare
  • bicarbonat de sodiu
  • apă
  • 2-3 linguri de făină
  • 20 ml de ulei

Pentru rețeta de ștevie:

  • 3 legături de ștevie
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de usturoi verde
  • 2 ouă
  • roșii cherry
  • paste rizoni
  • mușchiuleț de porc
  • sare și piper

Mod de preparare pentru rețetă de urzici și rețetă de ștevie

Înainte de a vă apuca de preparat cele două rețete, o atenție deosebită trebuie acordată alegerii frunzelor de urzici și curățarea acestora.

Rețetă de urzici - Mod de preparare

Se aleg foarte bine frunzele urzicilor și vârfurile de pe lujeri și se clătesc în două-trei ape reci. Se pune un vas cu apă și sare la foc și se lasă să atingă punctul de fierbere. Se adaugă puțin bicarbonat de sodiu și urzicile bine spălate. Bicarbonatul de sodiu ajută la reglarea acidității urzicilor dar și la intensificarea culorii verde. Se lasă urzicile să fiarbă aproximativ 15-20 de minute, apoi se scurg. Se pasează urzicile cu ajutorul blenderului dar cu atenție să nu se transforme în piure.

Între timp, se pune puțin ulei la încins și se adaugă făina. Se amestecă intens ca pentru sosul bechamel și se adaugă treptat din supa de la urzici până se obține consistența unui sos. În acest sos se adaugă pasta de urzici și se mai fierbe 8-10 minute. Se asezonează cu sare și piper, iar la final de fierbere se adaugă leurda tocată. Dacă nu aveți leurdă, puteți adăuga puțin mujdei de usturoi. Este un preparat de post gustos și hrănitor.

Rețetă de ștevie - Mod de preparare

Se pune ulei la încins și se călesc în el ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se adaugă ștevia spălată și tocată franjuri. Se amestecă bine toate ingredientele, apoi se adaugă pastele și se completează cu apă. Se asezonează cu sare și piper se adaugă și roșii cherry întregi și se transferă totul într-o tavă de cuptor. Se prepară pentru 30-40 de minute la 180 de grade, sau până când pastele sunt hidratate. Un alt preparat de post gustos și hrănitor.

Din mușchiulețul de porc se pregătesc șnițele care se vor servi fie cu urzicile, fie cu ștevia cu paste, sau chiar cu ambele.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară cele două rețete: rețetă de urzici și rețetă de ștevie, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Îți propunem să încerci și o rețetă delicioasă de post. Dacă ești în pană de idei și nu știi ce să mai prepari pentru una dintre mesele principale ale zilei, îți oferim pașii de preparare pentru o supă cremă de ciuperci cu lapte de cocos.

Ultimele știri