- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru un prânz delicios, chef Radu Darie a gătit în platoul de la Super Neatza, în ediția din 12 iulie a matinalului mai multe rețete culinare, una dintre acestea fiind o interesantă rețetă de rulouri din vrăbioară de vită cu jambon și omletă pe pat de cartofi. ”Carnea o vom bate bine, ca la șnițel, după care o să venim, peste carne, cu o bucată de jambon. Voi mai face o omletă foarte subțire pe care o voi peste jambon. Le rulăm și le punem la cuptor”, a spus acesta.
Citește și: Secrete despre cartofii prăjiți pe care restaurantele nu vor să le cunoști
Puteți prepara și voi acasă o astfel de rețetă delicioasă pentru care vă lăsăm mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Citeșe și: Care este diferența dintre cartofi prăjiți și crochete de cartofi
Rulouri din vrăbioară de vită cu jambon și omletă pe pat de cartofi - Ingrediente
- vrăbioară de vită
- felii subțiri de jambon
- Pentru omletă:
- ouă
- sare și piper
- puțin unt cu ulei
- Pentru sos pesto:
- frunze de busuioc
- usturoi
- semințe de piin
- ulei de măsline
- sare și piper
- cartofi
- crenguțe de cimbrișor pentru aromatizat
- ulei pentru uns vasul
Rețetă de rulouri din vrăbioară de vită cu jambon și omletă pe pat de cartofi - Mod de preparare
Se începe cu pregătirea cărnii de vită care se feliază mai subțire. Apoi se așază fiecare felie de carne pe un tocător, iar deasupra se acoperă cu folie de prospețime. Se bate cu ciocanul de șnițele, dar nu foarte mult, pentru a nu zdrobi fibrele de carne. Se presară sare și piper și se lasă feliile de carne la odihnit pentru 30 de minute.
Între timp se prepară 2-3 omlete subțiri din câte două ouă cu sare și piper, în tigaia unsă cu puțin unt și ulei. Se lasă omletele la răcit înainte de a fi folosite la rulourile de vită.
Pentru sosul pesto se pisează într-un mojar custuroiul curățat cu semințele de pin și frunzele de busuioc. Se presară și sare peste aceste ingrediente pentru a se pisa mai bine. Pasta rezultată se amestecă cu ulei de măsline până când se obține consistența unui sos cremos. Se mai asezonează cu sare și piper după gust.
Citește și: 7 sfaturi pentru a obține cel mai bun piure de cartofi
Când toate aceste preparate sunt gata se pornește cuptorul la 170 de grade Celsius.
Se ia o cratiță încăpătoare și se unge cu puțin unt și ulei. La baza ei se așază cuburile de cartofi și crenguțe de cimbrișor.
Citește și: Quiche cu prochetta și mozzarella. Rețeta lui chef Chef Radu Darie la Super Neatza, 7 iulie 2022
Peste feliile de carne se întind feliile de jambon, apoi omletele și deasupra sosul pesto presărat cu parmezan răzuit. Se rulează feliile de carne cu aceste ingrediente în interior și se așază peste cartofii din cratiță.
Cratița cu rulouri și cartofi se pune la cuptor pentru 45 de minute la 170 de grade Celsius.
Citește și: Kaygana, omleta turcească pe care o vei adora
Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Radu Darie, despre modul de preparare al rețetei de rulouri din vrăbioară de vită cu jambon și omletă pe pat de cartofi , dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 12 iulie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.