Este un ștrudel din aluat foietaj cu umplutură de mere, pere, prune și dulceață de gutui.
Un desert simplu și ușor, dar extrem de delicios cu o explozie de arome ce atrage orice pofticios.
Iar pe lângă deliciosul ștrudel, Vlăduț a mai preparat și un jeleu de vin roze. O nebunie de desert cu care ne putem răsfăța familia în weekend!
Ingrediente pentru Ștrudel cu fructe de toamnă. Reţeta lui Vlăduţ la Neatza cu Răzvan şi Dani:
- 1 pachet aluat foietaj( 800 gr)
- 500 gr prune
- 500 gr pere
- 500 gr mere
- 270 gr dulceață de gutui
- scorțișoară
- 1 lingură de miere
- Pentru jeleu de vin roze:
- 750 ml vin roze
- 2 linguri de zahăr
- scorțișoară
- 10 gr gelatină
Mod de preparare pentru Ștrudel cu fructe de toamnă. Reţeta lui Vlăduţ la Neatza cu Răzvan şi Dani
Se începe cu umplutura.
Se spală bine fructele și se taie în cuburi aproximativ egale, fără a le îndepărta coaja. Coaja fructelor, după cum se știe, este plină de vitamine,dar dă și culoare deserturilor.
Se amestecă cuburile de fructe cu scorțișoară, mierea și dulceața de gutui și se lasă la odihnit până se pregătește aluatul.
Asamblare ștrudele cu fructe de toamnă.
Aluatul foietaj, dezghețat se întinde în grosime de 1 mm, cu ajutorul sucitorului de aluaturi.
Fiecare bucată de aluat se împarte în două părți egale, pentru a rezulta patru ștrudele mari.
Fiecare parte de aluat se crestează la unul din capete, cu o formă specială, sau cu un cuțit bine ascuțit, pentru a forma niște raze care nu vor mai permite aluatului să facă acea boltă inestetică în timpul coacerii.
Se așază fructele la capetele necrestate de aluat. apoi se acoperă cu partea de aluat crestată. Se introduc marginile aluatuli în interior și se transferă ștrudelele în tava tapetată cu hârtie de copt.
Citește și: Rețeta Ștrudel cu mere și stafide, un desert delicios potrivit oricărui sezon
Se coc minunatele ștrudele cu fructe de toamnă, la 180-200 de grade, pentru 30-35 de minute.
Cum se prepară jeleul de vin roze?
Se pune 3/4 din cantitatea de vin într-un vas și se încălzește ușor pe foc, amestecat cu zahărul și scorțișoara. Se pune scorțișoară și zahăr în funcție de gustul fiecăruia.
Se hidratează gelatina în puțin vin rece, apoi se amestecă cu vinul cald și se diluează. Se adaugă și restul de vin rece, se omogenizează bine amestecul și se toarnă într-o formă pentru cuburi de gheață, sau într-o caserolă. Se dă forma cu jeleu de vin la frigider pentru 2 ore și 30 de minute, apoi se poate răsturna pe platou și servi alături de minunatul ștrudel cu fructe de toamnă.
Un desert delicios pentru un weekend de toamnă în familie!
Pentru a nu pierde detalii și sfaturi utile de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: