Supă cremă de linte cu sos de mentă și bruschete cu legume, rețeta lui Vlăduț de la Super Neatza

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o delicioasă rețetă de supă cremă de linte cu sos de mentă și bruschete cu legume, perfectă pentru un prânz copios, dar sănătos.

Supă cremă de linte cu sos de mentă și bruschete cu legume, prezentate pe un tocător de lemn

Rețeta lui Vlăduț

Dacă nu mai știți ce să gătiți pentru un prânz savuros în familie, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, vă propune o interesantă rețetă de supă cremă de linte cu sos de mentă și bruschete cu legume.

Pe lângă faptul că este foarte gustoasă și sănătoasă, supa cremă se prepară rapid, iar ingredientele sunt mereu la îndemâna oricui. Urmăriți mai jos lista deingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi o astfel de mâncare gustoasă și sănătoasă.

Supă cremă de linte cu sos de mentă și bruschete cu legume - Ingrediente

Cu ingrediente proaspete și mereu la îndemână, întrucât piața abundă de ele, puteți prepara o mâncare gustoasă pentru una dintre mesele principale.

Ingrediente pentru supă cremă de linte:

  • 1 kg linte roșie
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras, roșu
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper, după gust

Ingrediente pentru dressing:

  • 500 gr frunze de mentă
  • sucul de la o lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • un praf de sare

Ingrediente pentru bruschete cu legume:

  • felii de pâine
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 1 vânătă
  • 2-3 ardei
  • 2-3 roșii
  • sare
  • făină
  • ulei

Supă cremă de linte cu sos de mentă și bruschete cu legume - Mod de preparare

Sfatul lui Vlăduț este ca înainte de a vă apuca de preparat supa cremă să pregătiți și restul ingredienteleor, mai cu seamă pe cele pentru bruschete.

Cum se prepară supa cremă de linte roșie

Se curăță și toacă mărunt ceapa, usturoiul, morcovii și ardeiul. Apoi se pun la călit în puțin ulei și se amestecă până se pătrund ușor și își degajă aromele. Se completează cu apă fierbinte, apoi se adaugă lintea roșie și se lasă să fiarbă până este bine hidratată și se poate pasa. Se potriveșt gustul cu sare și piper și se pasează ingredientele cu ajutorul unui mixer vertical. Opțional, se poate adăuga în supa cremă și puțină smântână.

Citește și: Hummus din năut și linte roșie

Cum se prepară sosul de mentă

Pentru dressing, vlăduț s-a imnspirat din bucătăria turcească și a pregătit un sos de mentă. Foarte simplu se prepară acest sos, la rece. Se pun toate ingredientele în recipientul unui blender și se procesează până rezultă o pastă cremoasă, aromată și frumos colorată. Acest sos de mentă se adaugă în supă în timpul servirii.

Citește și: Supă rece de castraveți cu mentă, gata în 30 de secunde

Cum se prepară bruschetele cu legume

Mai întâi se spală bine vânăta, se taie în cuburi mici și se presară cu sare. Se lasă la odihnit 15-20 de minute și se tamponează cuburile de vânătă cu prosoape de hârtie pentru a elimina din sucul amărui. Apoi se trec cuburile de vânătă prin făină și se prăjesc în ulei încins, doar pentru 1-2 minute.

Ardeii se coc, se curăță și se toacă mărunt, iar roșiile se spală și se toacă în cuburi mici.

Feliile de pâine se rumenesc mai întâi la cuptor până devin crocante. Apoi se răzuiesc pe ele cățeii de usturoi pentru a le aromatiza și se stropesc cu puțin ulei de măsline. după aceste operațiuni se așază peste ele cuburile de legume.

Supa cremă de linte se servește cu dressingul de mentă și bruschetele cu legume, la una dintre mesele principale ale zilei.

Ultimele știri