Antena Căutare

Ce trebuie să știi dacă ești gravidă sau în concediu de creștere copil, în perioada de carantină. Avocat: ”Nimeni nu rămâne pe dinafară!”

Criza iscată de pandemia de coronavirus afectează, fără doar și poate, și femeile care sunt însărcinate ori care urmează să intre în concediu de creștere a copilului. Tocmai de aceea, Adina Lăcătușu, reporter al emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a stat de vorbă cu avocatul Adrian Coucoulis.

Astfel, în cadrul emisiunii de la Antena 1, acesta a explicat ce se întâmplă cu femeile care sunt însărcinate ori care se află în concediu de creștere a copilului în această perioadă.

”Teoretic, ele intră într-o categorie vulnerabilă. Din păcate, Codul Muncii nu te poate proteja pentru orice. Există situații în care mămicile, indiferent că au născut sau urmează să nască, nu pot fi concediate. Angajatorul nu are dreptul să emită o decizie de încetare din funcție. Nici în perioada aceea în care ești în concediu de creștere a copilului sau în perioada de reinserție. Pe perioada stării de urgență a fost modificată o ordonanța 111 cu privire la indemnizații, așa că dacă mămica se află la 90 de zile, din momentul de față, dacă urmează să încheie perioada de concediu de creștere ori urmează să intre în concediu, toate termenele astea vor fi avansate cu alte 90 de zile. Nimeni nu rămâne pe dinafară.”, a explicat el.

Află mai multe detalii despre acest subiect, în clipul de mai sus!

Smiley News. Cele mai bune glume pe timp de carantină. ”Bă, bunicuțule, tu de ce stai tot timpul afară?” Răspunsul te v... Doamne, ce moment! Dani Oțil, umilit de Răzvan Simion la ”Război”. Matinalul a ajuns cu capul în făină: ”Dacă aveam un o...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x