Antena Căutare

Cazinoul din Constanța se redeschide! Când va putea fi vizitată celebra clădire pentru prima dată după recondiționare

Cazinoul din Constanța se va redeschide anul acesta, însă nu în luna august așa cum era estimat. Iată când vor putea turiștii să viziteze din nou celebra clădire istorică!

Galerie
Cazinoul din Constanța se redeschide! Când va putea fi vizitată celebra clădire pentru prima dată după recondiționare | Shutterstock.com

Cazinoul din Constanța este din ce în ce mai aproape de a fi redeschis, iar iubitorii de istorie și arhitectură sunt extrem de nerăbdători să vadă rezultatul final.

Cu toate acestea, se pare că va mai dura câteva luni pentru că termenul de deschidere a fost amânat.

Iată când vor avea turiștii din nou ocazia să viziteze celebra clădire și ce spun oficiali!

Citește și: Stațiunea pe care românii au început s-o evite. Meduzele și algele își fac de cap, iar turiștii sunt dezgustați

Articolul continuă după reclamă

Cazinoul din Constanța se redeschide în 2024!

Lucrările de restaurare se apropie cu pași înceți de final, iar constanțenii și românii de pretutindeni sunt din ce în ce mai nerăbdători să se bucure din nou de frumusețea clădirii istorice.

Potrivit unui comunicat recent al Companiei Naționale de Investiții, termenul de finalizare al lucrărilor de renovare a fost extins până în luna noiembrie a anului 2024, cu toate că redeschiderea ar fi trebuit să aibă loc în luna augusut, adică în mai puțin de o lună.

Data de 15 august era termenul pe care întreaga Românie îl aștepta cu sufletul la gură, însă acum turiștii ar trebui să mai aștepte câteva luni din cauza complexității lucrărilor de consolidare și refacere a structurii care a dus la prelungirea perioadei de timp.

În prezent, stadiul lucrărilor este de aproximativ 85%, procent care reflectă complexitatea reabilitării clădirii istorice din Constanța, scrie Spy News, iar costul total al proiectului a ajuns la 90 de milioane de lei, cu toate că ar fi fost estimat inițial la suma de 60 de milioane de lei.

Citește și: Plaja de pe litoralul românesc în care apa mării este turcoaz. Locul este deja la mare căutare

Cazinoul a fost inaugurat în anul 1910 și a devenit un loc de elită pentru aristocrația europeană. Locația a găzduit baluri de mare grandoare, expoziții de artă, concerte și spectacole de teatru.

De-a lungul timpului, clădirea a suferit mai multe distrugeri și restaurări.

Spre exemplu, în timpul Primului Război Mondial, clădirea a fost transformată într-un spital de campanie și apoi bombardată de germani.

În anul 1943 a fost restaurată de arhitectul Daniel Renard, dar nu a durat mult până a fost din nou distrusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

După război, Cazinoul din Cosntanța a fost folosită drept Casă de Cultură a Sindicatelor, iar între anii 1960-1989, a fost parte a patrimoniului Organizației Naționale de Turism Litoral.

După cutremurul din 1977, clădirea a vut nevoie de o nouă restaurare, care a fost realizată abia în anul 1986.

La puțin timp după Revoluție, Cazinoul a intrat în patrimoniul Ministerului Culturii, încercându-se transformarea acestuia într-un institut oceanografic. Acest lucru nu a putut fi dus la bun sfârșit din cauza lipsei fondurilor necesare.

În 2020, lucrările au început din nou după ce au avut loc trei licitații care au fost anulate.

În prezent, Cazinoul din Constanța a fost preluat de Compania Națională de Investiții.

Citește și: Cât costă o plimbare de 10 minute cu skijetul la Mamaia. Prețul depășește cu mult o masă bogată la un restaurant de 3 stele

Alex Bodi și noua lui iubită au fost opriți de Poliția de Frontieră. Cei doi plecau în vacanță în Mykonos... Pene de curent tot mai dese. De ce ai nevoie pentru a fi pregătit în orice situație...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x