Antena Căutare

Circulația pe Valea Oltului ar putea fi reluată începând cu 9 august. Ce a anunțat Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor a anunțat că stadiul lucrărilor de pe Valea Oltului a ajuns la aproape 75%. Iată ce a declarat după vizita la fața locului!

Circulația pe Valea Oltului ar putea fi reluată începând cu 9 august | Facebook/ Shutterstock

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut recent o vizită pe Valea Oltului alături de Premierul României, Marcel Ciolacu, pentru a verifica care este stadiul lucrărilor.

Oficialii au avut parte de o surpriză pe care și-au dorit să o împărtășească cu cetățenii!

Citește și: Dani Oțil, atins de urs în pădure: „Consider că eu am greșit”. Ce a declarat matinalul despre experiența periculoasă

Iată ce au declarat cei doi cu privire la segmentul Lazaret-Boița de pe DN7 Valea Oltului!

Articolul continuă după reclamă

Circulația pe Valea Oltului ar putea fi reluată începând cu 9 august

„Ne vom încadra în termenul asumat al lucrării, acum trebuie să îi dau dreptate domnului Ministru și constructorului, lucrare pe care nu puteau să o execute pe timpul nopții, fiind și defrișări și drumurile de acces. Știu că nu a fost o perioadă ușoară, aproape o lună de zile, traficul oprit pe timpul zilei. Vestea bună este că autostrada Sibiu-Pitești, mult vorbită de către toți miniștri ai tranporturilor și prim-miniștri, pentru prima oară din vis devine realitate!” a declarat Premierul României, Marcel Ciolacu de la fața locului pentru Antena 3 CNN.

„Săptămâna viitoare avem termenul maxim de 9 august când se va redeschide circulaţia. N-am niciun fel de motive în acest moment, nici eu, nici domnul director Pistol, nici ceilalţi colegi să nu credem că se va respecta acest termen. Au lucrat foarte bine, s-a lucrat în această perioadă consistent, dovadă că s-a ajuns în aceste 3 săptămâni la aceste procente de 75%”, a precizat și ministrul PSD Sorin Grindeanu, în completarea Premierului Marcel Ciolacu.

Citește și: Avertismente de la Salvamont. Turiștii trebuie să fie foarte atenți: „Nu atacă omul decât dacă sunt provocate”

De asemenea, vestea a fost răspândită și în mediul online chiar de Ministrul Transporturilor.

Iată ce a declarat oficialul pe pagina personală de Facebook!

„O nouă verificare, în teren, a lucrărilor de defrișare de pe Valea Oltului (Sectorul Boița- Lazaret)! După 3 săptămâni, lucrările au ajuns la 72% și a fost deschis accesul spre toate punctele pentru realizarea studiilor geotehnice.

Antreprenorul turc desfășoară, în paralel, lucrări necesare siguranței rutiere. În acest ritm de lucru, activitățile pe versant se vor finaliza conform programului stabilit (9 august 2024).

Aceste lucrări reprezintă un pas extrem de important pentru începerea construcției Secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești, unul dintre cele mai dificile sectoare de autostradă construite în România până acum”.

Iată postarea!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Bugetarii vor avea parte de o nouă minivacanță. Câte zile libere au mai rămas în 2024

Vă reamintim faptul că Valea Oltului a fost închisă începând cu data de 8 iulie 2024 pentru defrișări pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu – Pitești.

Decizia de a închide Valea Oltului în cea mai aglomerată perioadă din an a fost aspru criticată, mai ales că este una dintre cele mai tranzitate zone în lunile de vară.

În ciuda faptului că este și un traseu periculos, peisajul spectaculos și ruta rapidă către Sibiu îl fac alegerea ideală pentru turiști.

În prezent, potrivit unei surse ,există câteva rute care i-ar putea ajuta pe șoferi, deși vor petrece mult mai mult timp pe drum.

Surprinzător, cea mai scurtă rută ocolitoare este Transfăgărășanul, având doar 100 de kilometri în plus. Cu toate acestea, Transfăgărășanul nu este un drum deloc ușor, astfel că durata petrecută pe acest traseu poate fi mai mare.

A doua opțiune este Transalpina. Distanța de la Sibiu până la Râmnicu Vâlcea peste munți este de 270 de kilometri, care pot fi parcurși în aproape cinci ore.

A treia opțiune include folosirea Transalpinei până la Obârșia Lotrului, ca apoi să se schimbe traseul spre Brezoi spre Râmnicu Vâlcea. Durata drumului ar fi de aproximativ 4 ore și jumătate, fiind 256 de kilometri de parcurs. Șoferii pot avea dificultăți între Brezoi și Obârșia Lotrului din cauza drumului, care nu este în cele mai bune condiții.

A patra opțiune este Sibiu - Simeria - Petroșani - Târgu Jiu - Râmnicu Vâlcea și are 370 de kilometri, ce pot fi parcurși în cinci ore și 20 de minute. Potrivit sursei menționate anterior, starea drumului este bună și include și o porțiune de autostradă.

Timpii menționați sunt preluați în condiții normale de trafic. Poate fi mult mai aglomerat pe rutele ocolitoare, după închiderea Văii Oltului.

Strănutul sau tusea te pot da jos din tren! Ce schimbări majore aduce noul regulament CFR... Apa mării, infestată cu E.coli în mai multe stațiuni. Autoritățile sanitare trag un semnal de alarmă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x