Antena Căutare

Medicii explică ce se întâmplă atunci când amânăm alarma dimineața. Cum ajunge informația la creier după mai multe sonerii

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la amânarea alarmei. Iată de ce ar trebui să te trezești de la prima sonerie!

Galerie
Medicii explică ce se întâmplă atunci când amânăm alarma dimineața. | profimediaimages.ro

În ultimii ani, setarea alarmelor din 10 în 10 minute a devenit un adevărat trend mai ales pentru persoanele care se trezesc cu greutate indiferent de oră.

Deși majoritatea telefoanelor beneficiază de funcție de amânare a unei alarme, oamenii nu se rezumă doar la această măsură, ci ajung să fie treziți extrem de des, atât de alarmele care sună pentru prima dată, dar și de cele care au fost amânate cu puțin timp în urmă.

Citește și: Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă. Ce băutură să eviți pe timp de vară: „Chiar și o cantitate mică este periculoasă”

Cu toate că aceste aspecte par doar mici neplăceri de moment, experții trag un semnal de alarmă și explică ce se întâmplă în creierul nostru chiar și atunci când apelăm doar la funcția de amânare a alarmei.

Articolul continuă după reclamă

Ce se întâmplă atunci când amânăm alarma dimineața

Apăsarea butonului de amânare a alarmei funcționează exact ca metoda menționată anterior, și anume, ca setarea alarmei din 10 în 10 minute, spun experții.

Dr. Brandon Peters, neurolog și medic de medicină a somnului la Virginia Mason Franciscan Health din Seattle, susține că este „satisfăcător pe moment să apeși butonul de amânare și să amâni să te dai jos din pat pentru a-ți începe ziua”, dar de fapt, acest lucru „fragmentează și subminează calitatea somnului”, explică acesta potrivit CNN.

Doctorul continuă să explice, menționând faptul că în ultimele ore de somn, oamenii intră și ies de obicei din cea de a patra și ultima etapă a ciclului de somn, care mai este cunoscută și sub denumirea de somn cu mișcări oculare rapide (REM).

Această etapă are un rol extrem de important în procesarea memoriei și a gândirii creative, iar fragmentarea acesteia ar putea afecta una dintre funcțiile cerebrale, mai spune medicul.

Neurologul recomandă setarea unei singure alarme pentru ca etapa de somn profund să continue neîntrerupt până la momentul trezirii de dimineață.

Citește și: Avertismentul neurochirurgului Vlad Ciurea pentru corporatiști. Ce a remarcat de-a lungul timpului: „Este boală profesională...”

Cum să vă treziți mai ușor dimineața

În cazul în care trebuie să vă treziți la ora 07:00, cel mai bine ar fi să setați alarma exact la această oră, spune Dr. Alicia Roth, clinician la Centrul pentru tulburări de somn al Clinicii Cleveland din Ohio, potrivit Antena 3 CNN.

Deși oamenii consideră că este mai bine să seteze alarma cu o oră înainte de ora la care trebuie să se ridice din pat, experții spun că acest lucru este o mare greșeală, pentru că somnul va fi de o calitate extrem de proastă.

Pe lângă faptul că este recomandată evitarea trezirii din 10 în 10 minute, specialiștii spun că în cazul în care v-ați trezit înainte alarmei este bine să rămâneți treaz pentru a vă începe ziua mult mai bine.

„Dacă este aproape de ora normală de trezire, ați putea începe ziua puțin mai devreme. Dacă este în mijlocul nopții, ați putea merge să faceți ceva liniștit, cum ar fi să citiți, și apoi să vă întoarceți în pat atunci când vă simțiți mai somnoros sau somnoroasă” explică acesta.

Citește și: Îți apare acest semn pe limbă? Este o alertă că trebuie să renunți la cafea. Ce înseamnă, de fapt

Persoanele care circulă pe bicicletă sau trotinetă electrică vor putea fi testate pentru consum de alcool și substanțe i... Cât a ajuns să coste în prezent Dacia 1300! Un german scoate la vânzare un vehicul istoric „în stare excelentă”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x