Antena Căutare

Anunțul de ultimă oră făcut de autorități: O româncă a fost expulzată din Italia pentru legături cu organizaţia Stat Islamic

O româncă a fost expulzată din Italia pentru că ar fi avut legături cu adepţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic, a precizat joi purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii (SRI), Sorin Sava.

O româncă a fost expulzată din Italia pentru că ar fi avut legături cu adepţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic, a precizat joi purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii (SRI), Sorin Sava.

"A intrat în atenţia SRI la începutul anului 2014, ca urmare a activităţilor de propagandă islamistă, cu conţinut extremist derulate de aceasta în mediul virtual atât timp cât s-a aflat în România", a afirmat Sava într-o intervenţie la B1 TV.

El a explicat că SRI a adoptat măsuri corespunzătoare de monitorizare a acesteia şi că a semnalat cazul Serviciului partener italian în iulie 2014.

"La nivel european există un trend care s-a intensificat în ultima perioadă. Având în vedere responsabilităţile legale ce revin SRI ca autoritate naţională în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului, avem în atenţie monitorizarea persoanelor preocupate de astfel de acţiuni, inclusiv a celor care intenţionează să se deplaseze în aceste zone cunoscute unde îşi desfăşoară activitatea organizaţiile teroriste", a adăugat Sorin Sava.

Întrebat dacă există la acest moment un pericol la adresa României cu privire la activitatea unor astfel de persoane, purtătorul de cuvânt al SRI a menţionat: "Am fi naivi să credem că un pericol nu există. Dar, aşa cum relevă nivelul de alertă teroristă în România, acesta este destul de scăzut şi avem în atenţie toate măsurile care se impun pentru prevenirea riscului terorist la adresa securităţii naţionale".

Mihai Tatulici şi Ramona Bădescu, învinşi de blondele lui Dan Negru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x