100 de ani de istorie BMW

BMW a împlinit deja 100 de ani de la apariție. Germanii au înființat  Bayerische Motoren Werke în anul 1916 la Munchen.

BMW a împlinit deja 100 de ani de la apariție. Germanii au înființat Bayerische Motoren Werke în anul 1916 la Munchen.

Compania a fost infiintata initial pentru a construi motoare de avioane, pentru primul razboi mondial, si a fabricat prima masina in 1928. Dupa ce a trecut peste depresiunile economice ce au urmat, BMW a suferit si dificultati financiare in anul 1950, fiind atunci aproape de faliment.

A facut averi construind autovehicule cu tractiune pe spate de dimensiuni mici si cu manevrabilitate perfecta. BMW si-a castigat reputatia, pe merit, drept cel ce construieste “The Ultimate Driving Machine”.

Uimitorul i8, BMW isi deschide drumul direct in secolul 21. Masina imbina aspectul si performantele unui automobil sportiv de mare putere cu eficienta si usurinta unui plug-in hibrid.

Ultra futurist atat la interior cat si la exterior, i8 este propulsat de un motor turbo cu trei cilindri de 1,5 litri, care lucreaza in tandem cu un motro electric pentru a produce o putere maxima de peste 350 cai putere.

Acestui motor ii este suficient pentru a ajunge de la 0 la 100 kilometri/ora in 4,4 secunde, in timp ce consumul de carburant este de doar 2.1 litri la suta in ciclul NEDC pentru prima suta de kilometri.

Pe CarZZ.ro găsești peste 6.000 de anunțuri cu mașini BMW scoase la vânzare la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri