Căutare Live

Amenzi de cinci ori mai mari pentru șoferi, de la 1 august! Ce greșeală îi va costa până la 10.000 de lei

Vești proaste pentru șoferi. De la 1 august, amenzile vor crește și de cinci ori. Pentru ce nereguli riscă să scoată din buzunar până la 10.000 de lei?

Amenzi de cinci ori mai mari pentru șoferi, de la 1 august! Ce greșeală îi va costa până la 10.000 de lei

Şoferii care îşi lasă maşina pe locurile rezervate persoanelor cu handicap ar trebui să se gândească mai mult înainte să parcheze.

Şi asta pentru că vor plăti amenzi şi de cinci ori mai mari, din acest weekend, iar poliţia le poate ridica maşina.

Noile reguli sunt impuse de o lege care prevede obligații noi și pentru angajatorii care au salariați cu dizabilități.

De la 1 august, amenzile vor fi cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei.

„Ne-am lovit veșnic de faptul că nimeni nu putea să intervină atunci când locurile noastre de parcare erau ocupate. Uneori, am apelat chiar la echipaje de poliție, iar ei ne-au spus că nu sunt abilitați”, a explicat Izabela Tudorache, reprezentant ONG.

Și angajatorii care au salariați cu dizabilități au noi obligații față de aceștia. Vor trebui să le ofere acces la locuri de parcare speciale, dar și un program de lucru adaptat nevoilor lor. Altfel, vor primi amenzi și de 50.000 de lei.

Mic ghid pentru alegerea corectă a bateriei auto... Atenție, șoferi! Plătiți scump dacă ocupați locurile celor cu dizabilități. La ce sume ajunge amenda...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri