Un nou simptom al COVID-19, descoperit! Atenție, medicii spun că apare cu două zile înaintea manifestărilor tipice noului coronavirus

Un nou simptom al infecției cu noul coronavirus a fost descoperit de medicii de pe secțiile de COVID-19. Apare cu câteva zile înainte de semnele cunoscute ale bolii și afectează, de cele mai multe ori, femeile.

Un nou simptom al COVID-19, descoperit! Atenție, medicii spun că apare cu două zile înaintea manifestărilor tipice noul coronavirus

Profimedia

În timp ce grupuri de cercetători din întreaga lume au intrat în cursa pentru descoperirea unui tratament ce ar putea opri pandemia de coronavirus, medicii din linia întâi au devenit martorii procesului de schimbare, adaptare, a bolii provocate de infecția COVID-19.

Înainte de apariția simptomelor cunoscute (oboseala, pierderea mirosului și a gustului și problemele gastro-intestinale), se pare că unii pacienți prezintă enantem - o erupție puternică, ce apare pe mucoasa cavității bucale.

În urma unui studiu realizat de cercetători de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid, enantemul ar putea fi adăugat listei oficiale a simptomelor de coronavirus.

Potrivit studiului făcut public în jurnalul medical JAMA Dermatology, echipa de medici condusă de Juan Jimenez-Cauche, doctor la Universitar Ramon y Cajal din Madrid, a examinat 21 de pacienți care s-au confruntat cu iritații ale pielii.

Dintre cei 21 de pacienți, șase (patru femei și doi bărbați) au avut iritații în interiorul gurii. Pacienții afectați de acest simptom aveau vârste cuprinse între 40 și 69 de ani.

Mai mult, autorii studiului precizează că acest posibil nou simptom al COVID-19 apare, în medie, cu două zile înainte de alte simptome cunoscute ale boli.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri