Antena Căutare

ATENTIE! Din 2012 se reintroduc radarele fixe!

Seful Politiei Rutiere, comisarul sef Lucian Dinita a anuntat, intr-un interviu exclusiv pentru Jurnalul National, ca de anul viitor, dupa modificarea legislatiei si rezolvarea unor probleme de ordin financiar, vor fi reintroduse radarele fixe pe sosele. De asemenea, Dinita a spus ca se are in vedere tiparirea unor tichete speciale pentru amenzi, dupa modelul bulgaresc. "Odata cu permisul de conducere, in Bulgaria primesti si un tichet. Cand primesti amenda, ti se ia tichetul si il primesti inapoi cand ai platit-o. Daca esti prins la volan fara tichet, ti se suspenda carnetul", a explicat seful Politiei Rutiere.

"Exista un proiect de repunere in functiune a sistemelor fixe de masurare a vitezei. Noi ni le doream de la 1 ianuarie, dar va dura mai mult. Sunt probleme de ordin financiar. Totul se rezuma la bani, se cauta finantarea. Dar speram ca de la anul sa avem radare fixe pe drumuri. Inainte sa fie inchise, aveam 168. Daca am putea sa le si sporim, cu atat mai bine", a declarat Lucian Dinita.

"Speranta noastra este ca in anul viitor legislatia sa fie concretizata si stabila. Exista un risc major in societatea romaneasca. Fiecare vrea sa modifice legea in asa fel incat sa-i fie lui bine, nu semenilor sai. Imi doresc o legislatie adaptata la normele europene si stabila. Prin stabilitate inteleg sa poti combate toate fenomenele din trafic fara sa mai fii nevoit sa modifici iar legea", a adaugat acesta.

De asemenea, "in ceea ce priveste recuperearea banilor din amenzi, avem intr-adevar o problema. In strategia existenta la Consiliul Interministerial privind Siguranta Circulatiei se ia in vedere modelul bulgaresc. Acolo, odata cu permisul de conducere, primesti si un tichet. Cand primesti amenda, ti se ia tichetul si il primesti inapoi cand ai platit-o. Daca esti prins la volan fara tichet, ti se suspenda carnetul. Toata lumea vorbeste de marirea amenzilor. Dar daca oricum nu se platesc, care mai e rostul", a mai spus seful Politiei Rutiere.

CITESTE mai multe in Jurnalul National

Program de "car-sharing" pentru masini electrice, la Paris... VIDEO! & FOTO! Cel mai scump accident auto: 8 Ferrari si un Lamborghini Diablo, facute praf...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x