Antena Căutare

Auto-Ipoteza: Noul BMW M3, cu L6 de 3.2 litri, TRI-TURBO?

BMW pregateste noul model M3 iar, potrivit unor surse apropiate constructorului, bolidul ar putea reveni la un motor cu sase cilindri in linie (L6), dar supraalimentat cu trei (da, ati citit bine!) turbine, ce va dezvolta peste 450 CP. O alta versiune este insa arhitectura V6!?

M3-ul s-a consacrat cu ajutorul L6! Toate modelele, din anii '80 si pana la E90, cu exceptia "Ursuletului" (E30) M, care avea patru cilindri, au fost animate de propulsoare cu sase cilindri in linie.

"Marea schimbare", trecerea la V8, s-a facut o data cu aparitia E90-ului, cand a fost luat si adaptat agregatul de pe M5, "Cinciarul" schimband macazul la V10-le de 507 CP. Acum insa, in "epoca downsizing-ului", bavarezii se pare ca vor sa revina. Sursele BMW Blog vorbesc despre un nou motor de 3.2 litri, TRI-TURBO, care va produce peste 450 CP.

Ludwig Willisch, seful BMW SUA, a declarat pentru BMW Blog ca "intrebarea este daca va fi V6 sau L6. Cautam cea mai buna solutie pentru masina. Arhitectura V6 permite amplasarea motorului mai jos si coborarea centrului de greutate. Dar asa cum arata acum, pentru a obtine puterea pe care o vrem, mai avem mult de lucru", confirmand intr-un fel zvonurile.

VIDEO! Soferii de Trabant din toata tara s-au intalnit la Brasov... VIDEO! Parada de autoturisme ARO in Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x