Antena Căutare

Ce spun masinile despre politicieni

Masina pe care o conducem spune multe despre noi. Editorialistul The Telegraph, Alexey Sayle, a reusit sa descrie comportamentul politicienilor, numai pe baza autoturismelor pe care le conduc. Cum cei implicati in politica (si, de fapt, toate persoanele influente) exercita o putere atat de mare asupra oamenilor obisnuiti, ei tin musai sa se diferentieze de cei din urma. Asa ca masinile pe care acestia le conduc ii izoleaza complet de oamenii obisnuiti.

Politicienii sunt obsedati de statutul lor social - ei fac parte din categoria persoanelor care isi masoara respectul de sine prin marimea limuzinii lor, dar si prin prisma deferentei pe care o primesc de la ceilalti. Singurii care nu au intrat in aceasta hora sunt, in mod ciudat, francezii.

Cum Franta nu detine nicio companie producatoare de autoturisme de lux, iar presedintele si primarii calatoresc doar cu masini nationale, marcile Peugeot si Citroen sunt cele mai cumparate. Acestea fabrica numai vehicule mari, pe care aproape nimeni altcineva nu si le doreste. Spre exemplu, presedintele Sarkozy conduce un Citroen C6.

Specific la designul acestor masini este ca oglinzile retrovizoare ofera pana si in cazul unui barbat micut impresia de impozanta - scaunele sunt ridicate, iar geamurile au un efect amplificator atunci cand cineva priveste din exterior.

De aceea nu trebuie sa ne mire ca Sarkozy, presedintele Frantei, are un comportament foarte nationalist cand vine vorba de masina pe care o conduce. Pana la urma, totul e in favoarea lui.

Sursa: The Telegraph
Foto: zimbio.com

Injectie cu testosteron pentru noul Hyundai Santa Fe... Aproape 1000 de autoturisme de lux au fost inmatriculate in ultimii 2 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x