Antena Căutare

Chemi o mașină prin aplicație? Cum ești păcălit să plătești mai mulți bani la cursă! Detaliul ignorat de clienți

Avetisment important pentru românii care folosesc aplicații de ridesharing de tip Uber sau Bolt! S-a inventat o nouă metodă prin care clienții sunt păcăliți să plătească sume extrem de mari pentru curse! Ce metodă folosesc șoferii?

Chemi o mașină prin aplicație? Cum ești păcălit să plătești mai mulți bani la cursă! Detaliul ignorat de clienți Galerie
Cum ești păcălit să plătești mai mulți bani la cursă!

I s-a întâmplat la începutul acestui an unui român revenit din Marea Britanie. Ajuns pe aeroportul „Henri Coandă”, omul a decis să folosească o aplicație de ridesharing (Uber) și să cheme o mașină pentru a-l duce acasă.

Ceea ce i s-a părut ieșit din comun, deși folosea aplicația de mult timp, chiar și în Marea Britanie, a fost faptul că șoferul a refuzat să vină în spațiul rezervat mașinilor care fac ridesharing.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Omul s-a dus la mașină și s-a urcat în autoturism, iar Uber-ul l-a dus acasă. Supriză, însă, la primirea raportului privitor la cursă, a constatat că a fost taxat suplimentar, cu 23 de lei.

Chemi o mașină prin aplicație? Cum ești păcălit să plătești mai mulți bani la cursă! Detaliul ignorat de clienți

Cum ești păcălit să plătești mai mulți bani la cursă!

Cum te pot păcăli șoferii de ridesharing

MAȘINI CHEMATE PRIN APLICAȚIE, NOUA ÎNȘELĂTORIE

O cursă de la aeroport până acasă mă costă în jur de 40 de lei. Acum am văzut că a fost 70 de lei și n-am înțeles de ce”, a dezvăluit tânărul de 32 de ani, pentru cei de la bugetul.ro.

În timpul cursei, șoferul vinovat i-a dezvăluit clientului ce țepe dau șoferii. Potrivit acestuia, mulți șoferi de taxi s-au reprofilat pe ridesharing și fac bani mulți. Atunci când un client solicită o mașină, respectivul șofer anulează cursa pe motiv de neprezentare a clientului și se percepe astfel o taxă de 10-15 lei.

O altă tânără a postat recent faptul că a fost agresată de un șofer de la Bolt după ce i s-a anulat cursa de două ori, iar bărbatul a devenit ulterior agresiv și chiar a bătut-o.

Românii care folosesc taxiul sau firmele de ridesharing sunt sfătuiți să fie precauți și să aleagă cu grijă șoferul alături de care vor să facă o cursă, pentru a preveni situațiile violente sau periculoase. Folosiea altui nume în aplicația de taxi sau a unor numere diferite de înmatriculare (sau chiar apariția altui șofer decât cel din legitimație) pot fi semnale de alarmă și, în cazul unei agresiuni, clienții nu ar putea face o identificare ușoară a agresorului.

Marcajul rutier a fost reinventat în Ploieşti... Codul rutier ar putea fi modificat în perioada următoare. Ce obligații vor avea șoferii ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x