Antena Căutare

Anunțul de ULTIMĂ ORĂ pentru șoferi! Cum se va calcula noua taxă auto ce va intra în vigoare anul viitor

Șoferii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru noua taxă auto, ce urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Potrivit specialiștilor, ea va fi calculată în funcție de trei variabile. 

Șoferii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru noua taxă auto, ce urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Potrivit specialiștilor, ea va fi calculată în funcție de trei variabile.

Astfel, noua taxă auto ce va intra în vigoare anul viitor va fi calculată în funcție de capacitatea cilindrică, norma de poluare, precum și emisiile de CO2 ale mașinii, iar din formula de calcul va face parte și venitul mediu la nivel mediu.

Ministerul Mediului trebuie, însă, să aleagă între două variante de achitare efectivă a taxei. Mai exact, una dintre ele conține și componenta de mediu în impozitul anual datorat pentru mijloacele de transport, iar o altă variantă prevede aceeași formulă de calcul, însă ar putea fi achitată la efectuarea inspecției tehnice periodice.

“În contextul în care anul trecut autorităţile din România au eliminat taxa pentru prima înmatriculare a autovehiculelor, în România au proliferat achiziţiile de vehicule second hand cu o vechime foarte mare, care au condus rapid la deteriorarea vârstei şi calităţii parcului auto. Desigur, noul sistem de promovare a vehiculelor noi şi puţin poluante trebuie aliniat şi în funcţie de recomandările Comisiei Europene astfel încât să fie conform cu prevederile europene”, spune Daniel Anghel, lider al Departamentului de Consultanță Fiscală și Juridică PwC România, conform bugetul.ro.

Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, preciza că proiectul noii taxe va fi gata până la sfârșitul acestui an.

“Vreau ca formula de calcul la care se lucrează la ora actuală, să fie o formulă care să nu mai poată fi contestată, atacată, care să stea în picioare, astfel încât într-adevăr cel care poluează să fie cel care să plătească o penalitate. Am promis că, până la finele acestui an, Grupul de lucru să-şi încheie activitatea şi să prezinte o variantă finală. Până atunci, avem grijă să facem prevenţie prin lansarea unor proiecte de prevenire a poluării printr-o serie de proiecte”, a spus Gavrilescu.

A apărut lista cu cele 6.000 de persoane, care ar putea primi 9.000 de lei de la stat! Vezi dacă te afli printre ei!... Vești proaste pentru sute de mii de români! Asigurarea RCA se SCUMPEȘTE! Câți bani vor fi nevoiți să scoată din buzunare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x