Antena Căutare

Dacia are in plan dezvoltarea unei masini 100% electrice

Pe poarta uzinei Dacia ar putea iesi, in cativa ani, o masina electrica. Renault are deja mai multe modele electrice (de ex. Fluence si Kangoo ZE) si testeaza deja un motor electric si pentru Dacia. Potrivit oficialilor de la Mioveni, Dacia electrica va fi dezvoltata pe baza Logan-ului.

Dezvoltarea unei Dacii electrice a fost confirmata, indirect, de premierul Victor Ponta, care, in urma unei vizite la fabrica de la Mioveni, a declarat ca va fi printre primii care vor cumpara acest automobil, care va fi 100% electric, "nu un hibrid".


"Ii multumesc domnului director Jerome Olive, care din primul minut de intalnire, mi-a prezentat proiectul privind masinile electrice. M-am inscris deja sa fiu primul care va folosi masina electrica produsa de Renault Dacia, imediat ce proiectul va fi finalizat. Este electrica de-a dreptul, nici macar hibrid. Apreciez foarte mult preocuparea pe care grupul Renault o are pentru protectia mediului (...). Un proiect industrial care inseamna atat de mult pentru export si pentru PIB, dar si pentru 10.000 de locuri de munca, aici, la Mioveni. Am vrut sa vad stadiul proiectelor care se desfasoara aici, modul in care politicile guvernamentale pot sprijini investitorii mari si seriosi, asa cum este Renault in Romania", a declarat premierul Victor Ponta.

Desi a optat pentru o masina oficiala hibrid si s-a declarat pregatit sa-si ia o Dacie electrica, Victor Ponta, multi ani copilot in Campionatul National de Raliuri, a spus ca ii lipsesc cursele si bolizii de sute de cai putere.

FOTO! Divizia BMW M aniverseaza 40 de ani... Dacia Duster, in Campionatul National de Off-Road...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x