Antena Căutare

FOTO / Drive Test - Noul VW Touareg si Dorina Novac ataca luxul

Noul Volkswagen Touareg se bate acum cu SUV-urile premium, precum BMW X5 sau Mercedes ML. Dorina Novac, prezentatoarea de la GSPTV, a fost printre primii romani care l-au testat.

Istoria Volkswagen-ului Touareg a inceput in 2002, ajungind acum la cea de-a doua generatie. SUV-ul german s-a prezentat la drive test in fata Dorinei Novac, prezentatoarea de la GSPTV, cu un motor de 3 litri, V6, TDI. Adica diesel, dar cu 240 CP.

Lesne de inteles, un propulsor foarte puternic, garnisit cu o transmisie automata in 8 trepte. Cei din Wolfsburg, acolo unde se face Touareg-ul spun ca aceasta cutie automata a fost special conceputa pentru drumurile off-road. Nu-i contrazicem, dar transmisia in 8 trepte, care are trei moduri de functionare, Drive, Sport si Manual, este efectiv incintatoare, oferindu-i soferului, aproape tot timpul, o treapta superioara. Cuplul este disponibil inca de la 2.000 de rotatii de minut, astfel ca Touareg-ul isi poate arata muschii in orice moment.

Noul VW Touareg are suspensia pneumatica, fiind adaptiva. Detecteaza singur suprafata de rulare si efectiv se pliaza conditiilor de drum. Si aici sint trei optiuni: Comfort, Normal si Sport . Daca e vorba de off-road, garda la sol se mareste, iar SUV ataca fara problemele pantele inclinate.

Consumul noului Touareg este rezonabil, asta si datorita functiei Start&Stop, care opreste motorul cind masina stationeaza la semafor. Intr-un mediu urban aglomerat, SUV-ul celor de la VW ajunge la 13-14 l/100 km.

La o viteza de croaziera de 120 km/h, pe pilot automat, masina nu depaseste 9 l/100 km, ceea ce nu-i rau deloc. In interior, Touareg-ul ascunde puterea motorului, care se dovedeste silentios, zgomotul produs fiind unul nederanjant.

FOTO: Mihai Stetcu

Toate detaliile, in Gazeta Sporturilor

Panoz Abruzzi Spirit of Le Mans, un monstru de 600 CP!... Seat Ibiza Bocanegra, acum si in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x