Antena Căutare

General Motors a fentat criza si redevine lider mondial

Desi criza l-a adus in pragul falimentului, fiind nevoie de interventia statului american pentru ca gigantul auto sa nu se prabuseasca, General Motors (GM) a facut cateva miscari inteligente, a scapat de cateva marci paguboase si a inchis cateva fabrici iar acum anunta ca e pe pozitia de a redeveni liderul auto mondial.

GM a comercializat, in 2011, 9,03 milioane de masini, potrivit unui comunicat vanzarile grupului progresand cu 7,6% pe an. Cresterea a fost mai puternica in America de Nord (+11,4%, la 2,9 milioane de unitati), cu o cota de piata de 18,4%. Dar GM a vandut mai multe autovehicule si in alte regiuni ale lumii, mai ales in Europa.

Astfel, marca sa Chevrolet, cea mai importanta pe plan international, a stabilit un record al vanzarilor, cu 4,76 milioane de masini.

Toyota, care a detinut titlul mondial din 2008 cand a detronat General Motors, nu a prezentat inca cifrele definitive. Dar a estimat ca ele au scazut la circa sapte milioane de unitati.

Iar Volkswagen, care si-a fixat drept obiectiv sa devina cel mai mare constructor auto pana in 2018, a comercializat "numai" 8,16 milioane de vehicule in 2011.

Renault va oferi motoare noi pentru Scénic si Grand Scénic... Hiriko, masina electrica plianta, va fi lansata in 2013...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x