Antena Căutare

Gillet Vertigo 5 Spirit: cel mai rapid sprint 0-100 km

Noul Gillet Vertigo .5 Spirit coboara direct din campionatul FIA GT si se declara masina cu cel mai rapid sprint de la 0 la 100 de km/h din lume. Viteza lasa cicatrici adanci.

Este foarte posibil ca belgienii de sa fie cei mai obscuri fabricanti auto. Pe langa masinile lor, cele produse de Pagani pot trece drept automobile de uzina, iar Bugatti Veyron nu mai impresioneaza chiar pe nimeni. Parcheaza-o chiar si in fata unui restaurant iar lumea va crede ca invazia klingonienilor deja a inceput.

Daca pana de curand principala sursa e putere pentru supercarul Vertigo a fost motorul V6 de origine Alfa Romeo, belgienii par mai hotarati ca niciodata sa treaca la performante serioase. Este foarte posibil ca belgienii de la Gillet sa fie cei mai obscuri fabricanti auto.

Pe langa masinile lor, cele produse de Pagani pot trece drept automobile de uzina, iar Bugatti Veyron nu mai impresioneaza chiar pe nimeni. Parcheaza-o chiar si in fata unui restaurant din Amsterdam, iar lumea va crede ca invazia klingonienilor deja a inceput. Debutul marcii a avut loc in anul 1994, la initiativa pilotului Tony Gillet, dar singura competitie in care masinile au putut fi vazute este campionatul FIA GT. Daca pana de curand principala sursa e putere pentru supercarul Vertigo a fost motorul V6 de origine Alfa Romeo, belgienii par mai hotarati ca niciodata sa treaca la performante serioase.

Nu stim nimic despre relatiile dintre belgieni si italieni, dar se pare ca primii au exact ceea ce le trebuie pentru un efect rasunator: un V8 de 4,2 litri, luat direct din banca de organe Maserati. Varianta civila a supercarului se doreste a fi o adevarata opera de arta, ce ofera nu doar un aspect gotic si avangardist, ci si performante cu adevarat teribile. Chiar daca viteza maxima nu este declarata inca, Vertigo .5 Spirit revenica drepturile asupra celui mai rapid sprint de la 0 la 100 de km/h, realizat in doar 3,266 secunde. Cu un sasiu ce cantareste doar 95 de kg, construit din fibra de carbon, greutatea totala de doar 950 de kg a masinii pare sa fie o promisiune de senzatii tari si adrenalina.

Iar pentru ca performanata sa fie livrata in cel mai eficient mod, uzina de forta de sub capota va trimite catre rotile de 19 inchi, 420 CP, filtrati doar de transmisia secventiala cu sase trepte. Creatorii supercarului declara ca masina va putea fi personalizata dupa cele mai inedite dorinte ale clientilor, dar milionarii rasfatati deja de catre Bentley si Rolls-Royce, ar face bine sa nu viseze prea mult. Vertigo .5 Spirit va fi cel mai accesibil supercar de categorie grea, iar calitatea din habitaclu va aduce aminte mai egraba de motelurile din California, decat e apartamentele princiare din Monaco.

Citeste topgear.ro

VIDEO! Drifting nervos la Suceava... Renault Twingo in Romania: un strop de culoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x