Antena Căutare

Pirelli furnizeaza de la anul cauciucurile in Formula 1

Producatorul milanez de pneuri va incalta toate echipele din Marele Circ, incepand cu sezonul 2011.

Numele Pirelli este sinomin cu performanta, atat pe circuit, cat si pe sosea. Participarea producatorului italian la competitiile automobilistice dateaza inca din 1907, cand Pirelli a obtinut primul succes in cadrul cursei Paris-Peking.

In prezent, succesele a numeroase echipe din competitii precum Campionatul Mondial de Raliuri, Campionatul Mondial de Superbike, Rolex Sports Car Series, Campionatul Mondial de Motocross sau camionatele GP2 si GP3, se bazeaza pe tehnologia de ultima ora si pe controlul absolut, oferite de pneurile Pirelli.

Anul 2011 va aduce colaborarea pe perioada a doi ani, dintre Pirelli si toate echipele din Formula 1, cea mai palpitanta competite automobilistica din lume. Pirelli va pune la dispozitia fiecarei masini participante la curse, sase tipuri diferite de pneuri, adaptate diferitelor conditii meteorologice.

Astfel, monoposturile vor folosi patru seturi de slick-uri, de diferite compozitii, un set de pneuri pentru ploaie si altul pentru conditii mixte de rulate. Parteneriatul dintre Pirelli si FIA deschide o noua cale pentru dezvoltarea unor pneuri optime, pornind de la experienta performantei competitionale.

sursa: Top Gear

Foto&Video / Fete si masini tunate - Swiss Tuning Show 2010... VIDEO! Accident intre Lexus LF-A si un BMW 3...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x