Vestea momentului pentru sute de mii de șoferi, după ce Primăria Capitalei a luat o decizie controversată! Ce conducători auto scapă de plata vinietei pentru București?
TAXĂ VINIETĂ BUCUREȘTI. Şi mai mulţi şoferi vor plăti controversata vinietă pentru Bucureşti! Toţi cei care vor să intre în Capitală cu maşini prea poluante vor fi taxaţi cu 1.900 de lei pe an, propune Primăria. Și asta indiferent unde este înmatriculat autoturismul. Iar în centrul oraşului vor fi complet interzise toate maşinile mai vechi de 20 de ani, chiar dacă proprietarii lor locuiesc în zonă.
TAXĂ VINIETĂ BUCUREȘTI. Alexandru locuieşte în centrul Capitalei şi conduce o maşină cu norma de poluare EURO 1. De anul viitor, el va trebui să-şi schimbe autoturismul dacă mai vrea să conducă până acasă.
- CITEȘTE ȘI: Încă o schimbare pentru șoferii cu permisele suspendate. Legea e mai blândă începând din 2019!
Pentru că toate maşinile non euro, EURO 1 şi EURO 2 vor fi complet interzise pe zeci de străzi din Centrul Bucureştiului. Piaţa Victoriei, strada Polonă, Nerva Traian şi Bulevardul Libertăţii sunt doar câteva din zonele vizate. Doar cei care locuiesc aici vor primi sprijin de la Primărie să-şi schimbe maşina. Câte 9.000 de lei.
TAXĂ VINIETĂ BUCUREȘTI. Cu voucherul de la primărie, cine nu vrea maşină îşi poate cumpăra electrocasnice.
Ca să circule în restul Capitalei, cei care conduc maşini mai vechi de 20 de ani vor fi obligaţi să plătească o taxă de 1900 de lei pe an. Indiferent dacă autoturismele sunt sau nu înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov.
De viitoarea vinietă scapă doar proprietarii maşinilor EURO 4, 5, 6 şi 7.
TAXĂ VINIETĂ BUCUREȘTI. Există şi excepţii, care nu ţin cont de cât de veche sau poluantă e maşina. Autovehiculele pompierilor, jandarmeriei, SRI şi SPP, dar şi autoturismele Bisericii Ortodoxe Române vor fi scutite de orice taxă.
Autovehicule exceptate de la plata vinietei:
- STB
- maşini servicii de urgenţă
- autovehiculele Patriarhiei Române
- servicii publice comunitare
TAXĂ VINIETĂ BUCUREȘTI. Cei care nu plătesc vinieta vor fi identificaţi cu ajutorul a zeci de camere, amplasate la intrarea în oraş şi în centrul vechi, şi amendaţi cu până la 2.000 de lei.