Antena Căutare

Studiu: Anvelopele all season se comporta la fel ca cele de vara

Anvelopele de iarna sunt obligatorii imediat ce vine sezonul rece. O stie orice sofer desi multi prefera sa ignore acest aspect. Ceea ce nu stiu multi soferi este ca anvelopele all season, cu care sunt echipate majoritatea masinilor, se comporta aproape la fel de prost ca si cele de vara. A dovedit-o un test facut de o firma din Statele Unite.

Specialistii au vrut sa vada cat de repede poate parcurge o masina o distanta de 18 metri folosind, pe rand, pneuri de vara, all season si de iarna

Anvelopele de vara abia au demarat si au parcurs distanta in aproape 7 secunde si jumatate. Cele pentru orice anotimp au reusit sa scoata 6,5 secunde, mult sub cele 4,5 secunde in care s-a parcurs distanta cu pneurile de iarna.

A urmat testul de franare. Masinile au incercat sa se opreasca imediat ce au atins 16 kilometri la ora. Cu anvelope de vara, masina a mai mers peste 14 metri pana sa se opreasca. Echipat cu cauciucuri all season, autoturismul a franat in 12 metri. Distanta de franare cu anvelope de iarna a fost de 6,4 metri.

Ultimul test a confirmat suprematia anvelopelor de iarna. Masinile, echipate cu cele 3 tipuri de pneuri, au incercat sa ia un viraj de 90 de grade cu o viteza de 16 kilometri la ora. Singura care nu a iesit in decor a fost, asa cum era de asteptat, cea echipata corespunzator pentru iarna.

Foto: firstchoiceautocentre.com

Ford Focus - din materiale reciclabile!... FOTO! SD4, editie limitata Land Rover Freelander...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x