Antena Căutare

Supercar / Renault DeZir: Alpine reincarnat?

Prezentarea conceptului Renault DeZir a generat dorinte ascunse. Imaginatia a mers atit de departe, incit se zvoneste ca spectaculosul coupe sport ar putea retrezi la viata marca Alpine.

Alpine! Nu e "Alpina", ca atunci am vorbi despre BMW. Si nici de vreun sistem de sunet marca "Alpine".

Ci este vorba despre Alpine, un fel de tuner de casa al celor de la Renault, care a activat de prin anii '60 pina in anii '90. Din palmares: Renault 5 Alpine, Alpine A310 sau Alpine A610. Pentru a va face o idee in ceea ce priveste performantele modelelor Alpine, datorita caroseriei usoare, din plastic si fibra de sticla, precum si a motorului V6 Turbo de 200 CP, imprumutat de la defunctul Renault 25, Alpine A610 batea, de pilda, fara probleme Porsche-ul 944.

Conceptul DeZir, prezentat de curind de Renault, respecta cu strictete canoanele unui coupe sportiv. Iar structura sa tubulara, caroseria realizata din Kevlar, un material compozit folosit mai mult in scopuri militare, si faptul ca a fost construit in orasul Dieppe, fostul cartier general al Alpine, duce cu gindul la resuscitarea brandului. Oficial, zvonurile au fost infirmate. Dar, se spune ca, "desir"-ul, "DeZir"-ul sau dorinta moare ultima.

CITESTE mai multe in YGsp

Porsche 918 Spyder de 500.000 de dolari... Audi RS6: Pregatiti un loc la muzeu!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x