Antena Căutare

Test TopGear cu BMW M6 Coupe

Tone de tehnologie au fost inghesuite sub caroseria delicioasa a lui M6 Coupe. Prin urmare, este surpinzator de rapid, in cifre de performanta. Dar cum se simte la condus?

Asta este o masina pentru cei carora chiar le place sa mearga tare. Si special pentru ei, exista posibilitatea de a elimina limitatorul electronic de viteza, ridicand astfel bariera de la 250 km/h (pe care si un 640d o poate atinge) catre un maxim covarsitor de 305 km/h. Va atinge 100 km/h in doar 4,2 secunde si nu are nicio jena sa rupa aderenta ori de cate ori talpa piciorului drept o ia razna, cu toate ca rotile din spate ruleaza pe anvelope enorme, de 295 mm latime.

Indiferent de viteza sau turatie, M6 va avea intotdeauna resurse monstroase de putere. V8-ul biturbo se bazeaza pe tone de tehnologie precum sistemul de inductie fortata „Cross-Bank” (turbinele sunt in interiorul V-ului, fiecare fiind antrenata de pe cilindrii 2 - 3 de pe un banc si 1- 4 de pe bancul opus, in caz ca erai curios) pentru a hrani uniform fluxurile de gaz ale evacuarii catre turbosuflante, care trec aerul de admisie prin cele doua intercoolere interconectate. Si toata munca asta are un singur scop: eliminarea lag-ului. Poate ca nu reuseste in totalitate, dar pe-aproape. In plus, V8-ul are si admisie variabila Valvetronic, distributie variabila VANOS si injectie directa de benzina, toate pentru a creste eficienta energetica in folosirea zilnica. Cutia de viteze cu dublu ambreiaj are sapte rapoarte, iar gradul de blocare al diferentialului LSD este controlat de creierul electornic al ESP-ului. Si amortizoarele sunt adaptive, iar franele pot fi echipate optional cu discuri din materiale compozite.

Citeste mai multe pe TopGear

TopGear iti spune totul despre noul Aston Martin Vanquish... Iata un BMW E30 in viziunea celor de la TMCars...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x