Antena Căutare

TopGear pe Nurburgring. Aniversarea a patru decenii de BMW M

Divizia M de la BMW a facut 40 de ani. Giurgea a fost la Nurburgring si a mers, printre alte rachete M din zilele noastre, cu cea care va ramane in istorie ca prima creatie a celor mai nervosi ingineri BMW: 3.0 CSL. Primim amenintari cu moartea pe adresa redactiei.

Nu stiu cine a aliniat astrele astfel incat aniversarea a 40 de ani de M sa se intample cam in acelasi timp in care s-a lansat Skyfall, dar dupa experienta de pe Nurburgring, un lucru e sigur: daca va veni cineva la mine sa-mi faca un profil psihologic intr-un joc de genul „noi spunem o litera, tu spui un cuvant”, cand vor ajunge la M, eu voi raspunde BMW, nu Bond.

Despre Nurburgring am mai scris noi si alta data. E acel circuit de 22 de kilometri construit prin 1920 in jurul orasului Nurburg. Cel mai lung si cel mai temut circuit din lume. Are peste 140 de viraje, diferente de nivel ametitoare si creste in care trebuie sa accelerezi fara sa stii ce se ascunde pe partea cealalta. Fara a avea cifre exacte, exista oameni care spun ca pe circuit mor in fiecare an intre 4 si 10 oameni, iar Clarkson a spus prin 2002 ca la Nurburgring au murit peste 200 de oameni.

Pe Nordschleife nu se mai tin curse de cand Nikki Lauda a suferit acel accident teribil in 1976 care care l-a lasat cu arsuri pe viata pe o mare parte din corp. In schimb, cursa a ramas deschisa pentru public, iar noi am luat primul contact cu ea cand am condus primul BMW X6 M din Europa.

De-atunci si pana acum nu s-a schimbat mare lucru: oameni de toate felurile sunt in continuare extaziati sa conduca aici, asa ca daca nu ai in spate vreun seic arab care sa-ti inchirieze pista doar pentru tine, vei intalni si femei cu XC70 care vor sa arate copiilor circuitul, si piloti care se antreneaza pentru curse in Aston-uri de 500 de cai. Desigur, asta inseamna ca nu vei putea lua acelasi viraj in acelasi fel de doua ori, pentru ca va trebui fie sa depasesti masini care merg mai incet ca tine, fie sa te feresti de masinile care merg mai tare decat tine.

Citeste in continuare pe site-ul TopGear

Noile generatii Logan, Sandero si Sandero Stepway se lanseaza astazi in Romania... Omagiu pentru Sergio Pininfarina: Cele mai cunoscute modele de Ferrari, expuse la Maranello...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x