Antena Căutare

TopGear.ro despre pretul Daciei Lodgy

Prezentat în premieră la Salonul Auto de la Geneva, Lodgy este disponibil în România începând de la preţul de 9 500 de Euro, cu TVA inclus. Gama cuprinde trei nivele de echipare, Acces, Ambiance şi Laureate şi patru motorizări: două propulsoare pe benzină, printre care noul motor TCe de 1,2 litri şi 115 CP şi două motoare diesel de 90 CP şi 110 CP.

Vlad Mitrache scrie pe topgear.ro: "Aş putea să aştept până la sfârşitul textului pentru a menţiona preţul lui Lodgy, însă asta ar însemna să îmi pierd timpul aiurea umplând inutil spaţiul de până acolo cu litere, aşa că o să scap de povara asta încă de la început: versiunea de bază a modelului Lodgy va costa 9.500 de euro, cu TVA inclus. Cu toţii cred că avem cel puţin un prieten (dacă n-ai, nu-i bai, ţi-l împrumut pe al meu) care îşi alege maşina în funcţie de raportul preţ/dimensiunile maşinii. Ei bine, în cazul lui Lodgy s-ar putea ca abordarea asta să plătească, în sfârşit, dividende. Pentru 9.500 de euro, primeşti un monovolum cu un portbagaj de 2.617 litri în varianta cu doar două scaune, sau 827 litri cu cinci scaune – chiar şi cu şapte scaune ridicate mai rămâne puţin spaţiu de depozitare, respectiv 207 litri. Dacă obişnuieşti să transporţi cu maşina oameni şi nu eşti genul mafiot care foloseşte şi pentru asta tot portbagajul, te vei bucura să aflii (de fapt, ei se vor bucura mai tare) că Lodgy este lider în segment în ceea ce priveşte spaţiul disponibil pentru al treilea rând de scaune.

Însă şi preţurile garsonierelor încep să scadă, aşa că tot acest spaţiu n-ar însemna mai nimic dacă n-ar fi în stare să se şi mişte. Şi poate. Lodgy vine cu un set nou de motorizări, care deocamdată se rezumă la patru, distribuite echitabil între cele două tipuri de carburant. Aşadar, pe benzină există un 1.6 aspirat cu 85 de cai putere, şi o unitate TCe (turbo, cu injecţie directă) de 1,2 litri şi 115 cai. Nu ştiu ţie cum îţi sună, probabil submotorizat, dar eu m-aş simţi foarte deştept ştiind că toată maşina de sub mine e mişcată de un motoraş care acum câţiva ani era pus pe lista unui hatchback mic doar pentru a-i putea anunţa un preţ de pornire minuscul. Dieselurile sunt, de fapt, unul singur, acelaşi dCi de 1,5 litri, dar care vine în două variante de putere: 90 şi 110 cai putere. Cum era şi de aşteptat, accentul se pune pe un consum cât mai mic, şi mai puţin pe performanţe. Totuşi, poţi să speri ca într-o zi să poţi comanda un Lodgy (ca să nu mai vorbim de Duster...) cu noul diesel 1,6 de la Nissan...

Nu mai rămâne decât să vorbim despre design şi interior. Lodgy este primul model din noua generaţie Dacia. Asta înseamnă că te poţi uita la elemente ale designului său exterior şi ţi le poţi imagina puse pe Logan, Sandero sau chiar un facelift Duster – deşi ar fi păcat să-l strice. Mai interesant este ce se întâmplă la interior. În primul rând, într-o mişcare avangardistă, comenzile pentru geamurile electrice par să fi migrat pe portiere, lucru care – dacă se va păstra şi la noul Logan – îi va bulversa complet pe taximetrişti câteva zile, până când se vor obişnui. Lăsând gluma la o parte, noua planşă de bord arată mult mai bine, gurile de ventilaţie la fel (adică nu „mult mai bine”, ci la fel ca şi până acum), scaunele par să aibă o tapiţerie textilă mult evoluată faţă de pluşul actual iar unele elemente de pe bord au chiar ornamente cromate. Pentru 300 de euro, poţi dota Lodgy cu un sistem de navigaţie prin satelit, ceea ce va duce la câteva sinucideri ale taximetriştilor care au investit deja într-o navigaţie after-market.

Ca noutate absolută, Dacia introduce pe Lodgy încălzirea în scaune pentru cele două locuri din faţă, împreună cu limitatorul de viteză"

Vezi o galerie foto aici

TopGear.ro da detalii noi despre Dacia Dokker... Noul Mercedes A-Klasse, disponibil in Romania de la 19.900 euro plus TVA ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x