Antena Căutare

Veste rea pentru şoferi! Ce se va întâmpla cu maşinile mai vechi de zece ani

Primăria Bucureşti vrea să introducă o taxă de intrare în oraş. "Fără taxa de mediu, au venit toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală", a declarat primarul general.

Primăria Bucureşti vrea să introducă o taxă de intrare în oraş. "Fără taxa de mediu, au venit toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală", a declarat primarul general.

Înainte de a fi introdusă taxa de intrare în oraş, bucureştenii vor fi întrebaţi dacă o vor sau nu. Consultarea publică va fi făcută în săptămânile următoare, prin intermediul asociaţiilor de proprietari, prin primăriile de sector, dar şi online.

Pe lângă faptul că e din ce în ce mai greu să circuli prin Bucureşti, vom ajunge să ne şi sufocăm, avertizează autorităţile. Numai în acest an, au fost inmatriculate peste 400.000 de masini second-hand, dintre care aproape 300.000 sunt mai vechi de 10 ani.

In plus, anul trecut, Biroul European de Statistică a arătat că Bucurestiul are cel mai mare nivel de poluare a aerului si de galagie dintre toate capitalele statelor membre ale Uniunii Europene. Ideea unei taxe de intrare în oraş nu e nouă. Prima data a fost lansata in urmă cu 11 ani, cu scopul decongestinarii traficului, dar a fost intens critica si s-a renuntat la aplicarea ei.

Mare atenție, șoferi! Circulaţia rutieră va fi închisă pe Transalpina începând de luni seara! Meteorologii spun că iarna... Ai maşină veche, plăteşti o avere dacă vrei să intri în Londra. Cât cer autorităţile londoneze celor care poluează aerul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x