Antena Căutare

VIDEO! 100% Eco: O tura de Nurburgring cu ERA Electric Raceabout

ERA Electric Raceabout, un prototip 100% electric dezvoltat de studentii Universitatii de Stiinte Aplicate din Helsinki, a demonstrat pe "Templul vitezei" - Nurburgring Nordschleife - ca, in viitor, suprematia motoarelor atmosferice sau supraalimentate va putea fi pusa la grea incercare de puritanele 100% electrice. Viteza maxima atinsa a fost de 200 km/h, iar un tur de circuit a fost parcurs in 9 minute si 36 de secunde, dupa cum sugereaza cronometrul de pe bord.. Timpul este departe de recordul pe Nordschleife (6'48'' - Radical SR8), dar daca luam in considerare ca un Jaguar S-Type a scos 9'59'', cu Jeremy Clarkson la volan, nu e asa de rau.

Masinile electrice nu trebuie sa fie neaparat mici si lenese. Motoarele electrice pot fi performante si ofera avantajul cuplului maxim inca de la zero turarii, pe intreaga plaja. Totul depinde insa de capacitatea si eficienta bateriei.

Raceabout dispune de o caroserie de tip monococa, din fibra de carbon, si patru motoare electrice. Cate unul la fiecare roata. Puterea totala a acestora ajunge la 272 CP, iar cuplul maxim, la 1.000 Nm, ceea ce face posibila o accelerare 0-100 km/h in numai sase secunde!

Foto: wcf.com

40% reducere la tarifele pentru ridicarea masinilor parcate ilegal... RS4 vs. M5: "Liniuta" la peste 300 km/h, pe Autostrada Transilvania!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x