Antena Căutare

VIDEO! Apocalipsa Maya se apropie - BIGFOOT EV, primul Monster Truck electric

Sfarsitul lumii, care, potrivit calendarului mayas, va avea loc pe 21 decembrie 2012, are si nu prea sanse sa aiba loc. Vom vedea... Dar lumea motoarelor termice se indreapta cu pasi din ce in ce mai siguri catre apocalipsa, din moment ce pana si legendarul BIGFOOT a optat pentru o "inima" electrica. Liniste, se zdrobesc masini!


Monster Truck-urile, camionetele americane cu suspensii suprainaltate, roti cat un stat de om si motoare V8 asurzitoare, de mii de litri, au facut, fac si vor face spectacol ori de cate ori iau startul pentru a sari acrobatic peste masini obisnuite, nevinovate, cu scopul de a le strivi. Show-urile de fiare contorsionate aduna zeci de mii de spectatori, iar, de-a lungul timpului, unii monstrii pe patru roti, precum BIGFOOT, s-au transformat in adevarate vedete, atat in SUA, cat si pe alte meridiane. Nimeni n-a vazut insa unul electric.

Cum ecologia in industria auto este un trend la moda, BIGFOOT face, se pare, si el pasul in aceasta lume. Deocamdata e la nivel de prototip, dar viitorul ar putea aduce un Monster Truck silentios... Se vor auzi doar "plansetul" metalic al tablelor strivite si zgomot de motor... din difuzoare.

Conceptul BIGFOOT EV este animat de 36 de baterii Odyssey si un motor electric care dezvolta 350 CP si un cuplu de 1.151 Nm. Iar in rest dispune de o transmisie ZF "heavy-duty", o cutie de transfer ProFab, jante de 25 inch si pneuri gigantice de 66 inch inaltime, ca orice Monster Truck care se respecta. De asemenea, BIGFOOT electric se afiseaza cu o caroserie de camioneta Ford, in locul celei de Chevy purtata din 2010.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x