Antena Căutare

Caz cutremurător la o maternitate din Botoșani! Un bebeluș avortat a refuzat să moară pentru încă 10 ore. Mama copilului nu a dorit să îi salveze viața

Un caz unic și cutremurător a marcat viețile personalului din maternitatea Botoșani.  Șefa secției de Neonatologie din cadrul spitalului a povestit cu lacrimi în ochi durerea pe care a simțit-o atunci când un îngeraș de fetiță avortată s-a încăpățânat să trăiască după ce a fost avortată.

Tragedie fără margini la o maternitate din Botoșani! Un bebeluș avortat s-a agățat de ultima speranță de viață și a refuzat să moară pentru încă 10 ore. Mama fetiței a refuzat orice manevră de resuscitare: ,,Mama nu a dorit să o vadă, să o știe...Fetița a trăit 10 ore în care am văzut-o murind încet. Am ținut-o în brațe.''

Carmen Zaboloteanu, supranumită ”Mămica de aur” a micuților a mărturisit că:„ fetița a trăit 10 ore în care am văzut-o murind încet. Am ținut-o în brațe”, însă, din nefericire, după cele 10 ore, ea s-a stins. „Au fost. Sunt unii copii pe care mi-i amintesc și peste ani. A fost de exemplu: o fetiță la care s-a făcut întreruperea sarcinii la 23 de săptămâni și mama a dorit pentru că avea o malformație genetică întreruperea sarcinii la vârstă care era viabilă, dar cu toate avizele în ordine.

Un caz unic și cutremurător a marcat viețile personalului din maternitatea Botoșani.
Șefa secției de Neonatologie din cadrul spitalului a povestit cu lacrimi în ochi durerea pe care a simțit-o atunci când un îngeraș de fetiță avortată s-a încăpățânat să trăiască după ce a fost avortată. Micuța făcea parte din categoria ,,macrosom'', ceea ce înseamnă că micuța era mai mare decât ar fi fost normal la acea vârstă, ceea ce a făcut-o mai rezistentă și mai dezvoltată decât un făt de câteva luni intrauterine.

Doctorița povestește că mama a luat decizia crudă de a avorta la 5 luni, după ce îngerașul ei fusese diagnosticat cu o malformație genetică care ar fi dat naștere la un copil retard pe viață. Cu toate acestea, fetița s-a legat de ultima speranță pentru a supravieți.

În ciuda faptului că micuța avea multe șanse să supraviețuiască, mama îngerașului nu a dorit să i se facă manevrele de resuscitare, pentru că și-a dorit întreruperea sarcinii cu orice preț. ,,Fetița a trăit 10 ore în care am văzut-o murind încet. Am ținut-o în brațe.'',,Mama nu a dorit-o pentru că era diagnosticată intrauterin cu o malformație genetică care ar fi făcut să aibă un retard toată viața. Ce puteam să-i facem decât să o ținem în brațe? Și nu știi ce să faci în situația aceasta. Mama nu a dorit să o vadă, să o știe, a plâns. dar… Și sunt multe cazuri. Unele rămân imprimate. Îmi amintesc locul unde a stat, numele, tot”, a povestit Carmen Zaboloteanu.

Sursă: evz.ro

Aduceau mașini din UE și le vindeau în România. Cum au înșelat samsarii statul cu milioane de lei... Deținutul devenit erou. În permisia de o zi, a fost rănit la cap încercând să salveze o femeie, în tramvaiul 32...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x