Astăzi, pe data de 21 noiembrie, credincioșii ortodocși sărbătoresc Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia este sărbătorită, în fiecare an, la dată fixă și marchează prima sărbătoare, cu cruce roșie, din Postul Crăciunului. Iată care este semnificația acestei zile sfinte și ce rugăciune trebuie să rostești astăzi, de ziua în care se îndeplinesc toate dorințele.
Ce semnificație are Intrarea Maicii Domnului în Biserică, prima sărbătoare cu cruce roșie care marchează intrarea în Postul Crăciunului
Anual, pe data de 21 noiembrie, creștinii ortodocși sărbătoresc Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Această sărbătoare mai este numită și Ovidenia, care înseamnă „ceea ce se face văzută”, potrivit Spynews. Este prima sărbătoare cu cruce roșie din Postul Crăciunului, în total fiind trei de acest fel.
Intrarea Maicii Domnului în Biserică este o zi specială pentru toți credincioșii și marchează momentul în care Fecioara Maria a ajuns la templu. Aceasta a fost adusă la templu, la vârsta de trei ani, de către părinții săi, Sfinții Ioachim și Ana. Conform tradiției, Sfinții Ioachim și Ana s-au chinuit foarte mulți ani să aibă un copil și L-au rugat pe Dumnezeu să îi binecuvânteze, luându-și angajamentul de a duce la templu copilul pentru a-L închina lui.
Prin urmare, cei doi Sfinți nu au uitat de promisiunea făcută și au dus-o pe Fecioara Maria la templu. Acolo, Maica Domnului a fost întâmpinată de marele preot Zaharia, tatăl Sfântului Ioan Botezătorul. În templu, Maica Domnului a stat până la vârsta de 15 ani. În perioada în care a trăit la templu, Sfânta Fecioară Maria s-a rugat neîncetat, a citit Scriptura și a respectat cuvântul lui Dumnezeu. Ulterior, ea a aflat că îl va aduce pe lume pe Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu.
Ce rugăciune trebuie rostită de Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Aceasta îți îndeplinește dorințele
De Intrarea Maicii Domnului în Biserică, creștini ortodocși onorează sărbătoarea și se roagă pentru ca toate dorințele lor să se îndeplinească. Postul Crăciunului a început pe 15 noiembrie, însă, în această zi sfântă, credincioșii au dezlegare la pește.
Iată rugăciunea pe care să o rostești, în această zi, pentru îndeplinirea tuturor dorințelor:
„Valuri de patimi mă împresoară; mare necaz şi strâmtorare îmi umplu sufletul o, întru-tot Sfântă Maică, linişteşte sufletul meu cu pacea Fiului tău şi alungă deznădejdea şi întristarea sufletului meu cu harul Său.
Potoleşte furtuna păcatelor mele care mă frig precum un vierme în foc şi stinge-i flăcările. Umple-mi inima de bucurie, Preacurată Maică şi împrăştie ceaţa nelegiuirilor mele de la faţa mea, căci acestea mă împresoară şi mă tulbură. Luminează-mă cu lumina Fiului tău.
Sufletul meu se simte sfârşit; totul îmi este greu, chiar şi rugăciunea. Iată-mă, rece ca piatra. Buzele mele şoptesc o rugăciune, dar inima mea nu tresaltă. Necazurile m-au împresurat de pretutindenea.
Topeşte gheaţa din jurul sufletului meu şi încălzeşte-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o încredere în apărarea venită de la oameni, ci îngenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfântă Maică şi Fecioară. Nu mă alunga de la faţa ta, ci primeşte rugăciunea robului tău. Tristeţea m-a cuprins.
Nu mai pot răbda năvălirile diavolilor. Nu am nici o apărare, nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit în lupta aceasta şi nu am altă mângâiere decât în tine, Preasfântă Maică. O, nădejde şi apărarea tututror credincioşilor, nu trece cu vederea rugăciunea mea!”.
Încă din cele mai vechi timpuri se spune că dacă rostești această rugăciune chiar de Intrarea Maicii Domnului în Biserică, toate dorințele ți se vor îndeplini. De asemenea, această rugăciune sfântă te păzește și de boli.
În această zi, credincioșii ortodocși se duc la biserică pentru a se ruga pentru familia lor, dar aprind câte o lumânare și pentru cei trecuți în neființă.