15 multimilionari au datorii la stat de un sfert de miliard de lei

Incapacitatea actualului guvern de a colecta datoriile firmelor determina luarea unor masuri prin care intreaga populatie sa suporte noi biruri care sa completeze „aroganta” milionarilor datornici. In acest timp oamenii de afaceri dau lectii de „business” si isi etaleaza bogatiile prin topurile revistelor, dar averea lor ii face campioni si la „mari datornici la bugetul statului”.

Fratii Micula, subventionati de romani

Firmele fratilor Ioan Micula si Viorel Micula au atins din nou datorii istorice pe care nici cel mai optimist finantist al statului nu mai spera ca le poate recupera.

In timp ce ministrii se intrec in masuri prin care sa ajute familiile afectate de inundatii, societatile la care sunt actionari directi fratii Micula au datorii la bugetul de stat de peste 165.666.652 de lei, asta desi averea contabilizata de firmele de audit care asigura asistenta revistelor ce fac topurile miliardarilor estimeaza averea acestora la 400-450 de milioane de euro.

Cele mai mari datorii le are societatea European Food SA infiintata in anul 1999, cu sediul in judetul Bihor, care a acumulat datorii la stat de 68.304.608 lei pana la data de 31 martie 2010. Din salba de firme cu datorii imense mai amintim si Scandic Distilleries SA, care si-a inceput activitatea in anul 2000 si are neachitata suma de 30.875.155 de lei la bugetul de stat. In ordinea descrescatoare a sumelor datorate bugetului de stat si firma Transilvania General Import-Export SRL are de platit 28.091.936 de lei.

Nici celebra societate European Drinks care produce bauturi racoritoare nu sta mai bine, datoriile acesteia au ajuns la 17.635.103 lei, iar lista poate continua. In tot acest timp patronii detin afaceri profitabile pe care nu contenesc sa le dezvolte prin folosirea banilor datorati statului, bineinteles un privilegiu pe care majoritatea nu il are.

Tot articolul, in Financiarul

Culoarea pe care Kate Middleton și Meghan Markle nu o poartă. Ce nuanță evită Ducesele
Kate Middleton și Meghan Markle au amândouă garderobe vaste, dar e posibil ca acestea să nu...
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021. Gemenii trebuie să experimenteze. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021 spune că a venit ziua în care Gemenii trebuie să...
Parteneri
Copiii lui Kate Middleton moștenesc una dintre pasiunile tatălui lor, Prințul William. Ce a dezvăluit Ducesa de Cambridge
Copiii lui Kate Middleton par să moștenească una dintre cele mai mari pasiuni ale tatălui lor, Prințul William, și ale unchiului, Prințul Harry. Recent, Ducesa de Cambridge a vorbit despre preferințele micuților.
Catine.ro
Ultimele știri