5 lucruri pe care le fac toți antreprenorii de succes. Cu toții avem de învățat de le ei

 

Nu este ușor să reușești în lumea afacerilor, însă, dacă pui în aplicare principiile după care se ghidează antreprenorii de succes ești cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului propus.

Cu toții ne dorim să fim proprii noștri șefi, să avem o viață lipsită de griji financiare și să ne urmăm pasiunile. Nu este imposbil să atingi aceste obiective. Dovada vie sunt chiar antreprenorii care au reușit să atingă succesul și care s-au menținut ani la rând pe culmi. Secretul nu stă neapărat în noroc, ci într-o serie de principii de la care antreprenorii care au dat lovitura nu se abat nicidoată. Iată care sunt acestea și ce fac ei altfel:

Nu muncesc doar pentru profit, ci și din pasiune pentru domeniul lor

Multe persoane intră în lumea afacerilor mânate de un singur imbold: profitul. În realitate, însă, adevărații antreprenori nu muncesc doar pentru profit, ci din pasiune pentru domeniul lor. Oamenii de afaceri care dau lovitura nu își petrec tot anul în vacanță, ci muncesc chiar mai mult decât angajații lor.

Pentru antreprenorii cu afaceri mari, munca este un fel de a fi, după cum spunea chiar Liviu Tudor, unul dintre romanii care pot spune ca au reusit in lumea afacerile. De altfel, majoritatea celor care au ajuns pe culmile succesului urmează același principiu, fără să considere profitul obiectivul principal.

Își susțin ideile chiar și după ce li se închid ușile

Poveștile de succes sunt presărate cu refuzuri și uși închise. Până și lui Walt Disney i s-a spus să este lipsit de creativitatea, însă asta nu i-a știrbit ascensiunea. Este o lecție prețioasă pentru orice persoană care crede cu adevărat în ideile sale. Oamenii din jur nu îți vor susține mereu ideile, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți și să te dai bătut.

Au un stil de viață foarte ordonat și sănătos

Chiar dacă persoanele care au atins succesul își permit un stil de viață extravagant, asta nu înseamnă că și cad în plasa aceasta. Un stil de viață ordonat și sănătos este, de fapt, motorul pentru un tonus bun și putere de concentrare. Pentru că muncesc mult, rareori sunt tentați cu vacanțe lungi, nopți pierdute sau excese de orice fel. Cei mai renumiți oameni de afaceri din lume, de la Warren Buffett la Bill Gates au un stil de viață sănătos și ordonat.

Prețuiesc fiecare minut din timpul lor și nu îl irosesc fără folos

Cu toții am auzit cel puțin o dată zicala „timpul înseamnă bani“. Ei bine, deși cu toții o știm, puține persoane chiar se ghidează după ea. Timpul este o resursă foarte prețioasă, iar antreprenorii știu foarte bine acest lucru și nu îl irosesc.  

 

Citesc toate informațiile disponibile din domeniul lor de activitate

Nu poți să devii un as într-un domeniu pe care nu îl stăpânești foarte bine. Cărțile de specialitate sunt vitale pentru un antreprenor, dacă își dorește să devină un model de urmat și dacă vrea să se mențină pe culmi după ce a ajuns acolo.

De altfel, dacă nu ții cont de acest principiu, șansele să îți atingi obiectivele sunt foarte mici. Mai mult decât atât, dacă nu te străduiești să te menții la curent cu trendurile din domeniu, concurența va veni imediat din urmă.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care oamenii de succes, indiferent de domeniu, le fac. Tu te ghidezi după vreunul dintre aceste principii?

Sursa foto: Shutterstock

 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe