Antena Căutare

Afinele de Arges sunt vandute ca produse de lux in SUA!

Afinele romanesti au ajuns sa fie vandute ca produse de lux in Statele Unite ale Americii. Producatorii de la Maracineni, judetul Arges, au facut o adevarata afacere din exportul de afine.

De trei sptamani, la Institutul pentru Cercetare in Pomicultura a inceput recoltarea. Afinele de Maracineni ajung an de an in Statele Unite, Chile sau Arabia Saudita.

An de an, specialistii de aici dezvolta noi soiuri. Dar afinele de Maracineni sunt renumite si pentru altceva. Chiar daca nu au certificat bio, pot oricand sa concureze la aceasta categorie

"Niciodata in aceasta perioada de 40 si ceva de ani nu a intrat nicio popa de stropit. Deci nu cunoastem boli sau daunatori", a spus directorul ICDP din Maracineni, Mihail Coman.

Medicii recomanda consumul de afine in multe afectiuni, mai ales pentru scaderea glicemiei, pentru imbunatatirea vederii sau pentru infectiile urinare.

Kilogramul de afine se vinde cu aproximativ 10,12 lei la producator, insa in piata, fructele pot fi si de doua ori mai scumpe.

FOTO: henutri.com

Conflictul dintre RCS-RDS si portalul VPLAY.RO, investigat de Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii... "Troica" si-a amanat vizita la Bucuresti dupa referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x