Antena Căutare

Afla cum au fost aduse pe pierderi companiile de stat sub conducerea PDL-ului in ultimii ani!

Senatorul PSD, Olguta Vasilescu, a analizat luni seara in emisiunea "La Ordinea Zilei" situatia unora dintre cele mai importante companii de stat din Romania si modul in care acestea au ajuns sa mearga pe pierderi dupa ce la putere a venit PDL-ul.

"In luna iulie am facut o sesizare legata de faptul cum au fost cheltuiti banii in Posta Romana. Institutia a externalizat contracte de 100 de euro desi avea pierderi. A platit chirii de 5-6 milioane de euro, desi unele spatii nu sunt folosite. Au externalizat seviciul de IT la de la Posta, pe 7 milioane de euro contracte", a spus Olguta Vasiliescu.

Olguta Vasilescu a comentat totodata modul in care aceste institutii fac licitatii si achizitii dubioase.

"4 milioane de euro au fost platite unei doamne din Prahova, o apropiata a PDL-ului, pentru asigurari de sanatate si accidente la locul la munca. Fabrica de timbre a cumparat hartie de timbre de 3 ori mai mult decat era nevoie. Au cumparat ace pentru cravate. 500.000 de euro au fost cheltuiti pe prime pentru sefuletii din Posta", a continuat Vasilescu.

"Posta a fost pe profit in 2004, dar de doi ani are tot timpul pierderi. Si TVR-ul si CNADR-ul, au avut pierderi si banii ca normal nu ajuns la pensii", a completat si jurnalistul Radu Tudor.

Cazul Tarom, paradoxul salariilor

"Tarom este pe pierdere acum, desi in 2004 era pe castig. Fosta sa directoare nu a facut o gaura decat de 70 milioane de dolari. Cand am cerut schimbare au pus-o mai jos in functie, dar platita de 3 ori mai bine.", a incheiat Vasilescu.

E un atentat la siguranta nationala ca pe criza asta sa nu aduci la fondul de stat banii astia. E pacat ca pe vremurile astea sa ai banii si sa nu-i colectezi", a mai spus si Radu Tudor.

Cum de "bine" functioneaza ANI: Vasilescu, data in judecata pe civil

"ANI m-a dat in judecata pe civil, pentru ca pe penal nu au putut sa ma prinda cu nimic. Cand eu intr-o conferinta am facut apel la un document", a mai exemplificat Vasilescu.



Foto: Intact Images

Ungaria, pregatita sa discute cu UE si FMI... Top 7 companii romanesti cu datorii uriase la Fondul de stat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x