Antena Căutare

Anunţul de la Guvern care afectează milioane de români! Salariile scad cu până la 22%

Măsura anunţată de Ministerul de Finanţe, conform cărora contribuţiile sociale vor fi trecute exclusiv în sarcina salariatului, ar putea genera situaţii în care angajaţii vor avea un salariu net mai mic decât în prezent cu circa 22%, spune Mihaela Mitroi, Liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România.

Măsura anunţată de Ministerul de Finanţe, conform cărora contribuţiile sociale vor fi trecute exclusiv în sarcina salariatului, ar putea genera situaţii în care angajaţii vor avea un salariu net mai mic decât în prezent cu circa 22%, spune Mihaela Mitroi, Liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România.

Guvernul nu are cum să garanteze că salariile nu vor scădea odată cu trecerea plăţii contribuţiilor sociale în sarcina angajaţilor. Dacă în mediul bugetar acest lucru se poate regla, nimeni nu îi poate obliga pe patroni să crească lefurile cu procentul pe care angajaţii îl vor plăti la stat.

Sindicatele au avertizat că, în acest moment, lipsa de explicaţii clare din partea autorităţilor crează confuzie majoră în domeniu. În plus, atât patronatele, cât şi sindicatele se opun noilor impozite aplicate contractelor part-time.

Trei idei de afaceri născute în România, în ultimii ani... Olguţa Vasilescu, despre indemnizaţiile pentru creşterea copilului: „Indemnizaţiile pentru creşterea copilului vor fi pl...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x