Antena Căutare

Bancile mari obligate sa-si majoreze capitalul

Autoritatile de supraveghere si reglementare a sistemului financiar, reunite la sfarsitul saptamanii treute la Basel, au stabilit ca bancile de importanta sistemica, desemnate drept "prea mari ca sa se prabuseasca", trebuie sa-si majoreze rezervele de capital cu 2,5 puncte procentuale peste minim.

Surse apropiate situatiei au declarat ca decizia ar viza circa 30 de banci din intreaga lume. Analistii considera ca decizia ar putea afecta in primul rand bancile europene. Comitetul de la Basel a refuzat sa numeasca bancile care vor intra sub incidenta masurii adoptate in weekend.

Printre bancile vizate s-ar putea numara HSBC Holdings, Bank of America, Citigroup, Deutsche Bank, BNP Paribas, JPMorgan Chase & Co., Barclays si Royal Bank of Scotland, potrivit unui analist al Morgan Stanley. UBS, Credit Suisse, Goldman Sachs si Societe Generale ar putea fi obligate la o suplimentare mai "blanda" a capitalului, de numai doua puncte procentuale.

Masura are rolul de a preveni declansarea unei noi crize financiare, similara cu cea care a urmat falimentului bancii americane de investitii Lehman Brothers in septembrie 2008.

Sursa: Jurnalul National

Cei mai mari actionari ai Petrom de pe Bursa, inainte ca statul sa vanda 9,84% din actiuni... Petrol mai ieftin: si benzina si motorina ar trebui sa se ieftineasca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x