Antena Căutare

BNR vrea sa limiteze accesul la imprumuturile in monede straine

Banca Nationala a Romaniei (BNR) intentioneaza sa descurajeze imprumuturile in valuta pentru persoanele cu venituri in lei, pregatind noi conditii pentru ca oamenii sa nu mai apeleze cu usurinta la imprumuturile in monede straine. Astfel, prima masura vizata de BNR este limitarea creditelor de consum la maximum cinci ani, in timp ce in prezent creditele de consum cu ipoteca pot avea scadenta si in 20 de ani. Mai mult, garantiile solicitate clientilor la contractarea unui astfel de credit vor fi cu o treime mai mari decat suma solicitata.

In cazul creditelor de consum pentru cumpararea de bunuri, clientul va trebui sa dispuna de un avans de 20% din valoarea bunului pe care il va achizitiona. Totodata, va avea nevoie si de o garantie ipotecara sau o polita de asigurare de 133% din suma imprumutata.

La imprumuturile imobiliare in valute, se va cere un avans mai mare fata de aceleasi sume imprumutate in lei. Pentru imprumuturile in lei, avansul solicitat va fi de 20% din valoarea creditului, in vreme ce pentru euro sau alte monede va fi de 30%, respectiv 40%.

Sursa: Antena3

In sfarsit, Pasajul Basarab a fost inaugurat!... Pasajul Basarab, "Inceput de Basescu, terminat de Oprescu"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x