Antena Căutare

Boagiu: Restructurarea companiilor din subordinea MTI va dura doi ani

Companiile din subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), monitorizate de FMI, vor primi sprijin de la stat in 2012 doar daca vor demonstra in acest an ca isi pot eficientiza activitatea, a declarat ministrul de resort Anca Boagiu, dupa o discutie cu delegatia FMI.

"As spune ca aceste companii si-au stabilit tinte realiste pentru 2011 si, daca vor reusi sa le atinga printr-un management mult mai performant, anul 2012 cred ca va fi un an in care vor beneficia de un suport major de la stat. Astfel, sa platim si sa irosim bani in niste gauri negre pe care si ei le stiu (companiile monitorizate - n.r.), si partenerii sociali le stiu, cred ca e ineficient pentru stat", a spus Boagiu.

Companiile monitorizate de FMI, din subordinea ministerului, sunt CFR SA, CFR Calatori, CFR Marfa, Metrorex si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Boagiu a adaugat ca a stabilit cu delegatia formata din reprezentanti ai FMI, ai Bancii Mondiale (BM) si Comisiei Europene (CE) un parteneriat pe o perioada de cel putin doi-trei ani, in baza caruia companiile sa fie restructurate.

"Este un program pe care, impreuna cu partenerii nostri internationali, l-am lucrat si il vom lucra in perioada urmatoare. Poate cea mai importanta componenta a activitatii ministerului si a companiilor va fi in anul 2011, pentru ca aici discutam despre absorbtia fondurilor europene, si pot sa va spun ca delegatia celor trei institutii a fost multumita de progresul pe care ministerul l-a facut in cele aproape cinci luni de cand ma aflu aici", a afirmat Boagiu.

"La Ministerul Transporturilor s-a discutat despre companiile din subordine si s-a facut un inventar cu problemele pe care acestea le au si, in functie de asta, Guvernul va stabili tintele de atins. Este necesar ca, atat la Ministerul Economiei, cat si la Ministerul Transporturilor, sa fie aplicat un program de restructurare a companiilor din subordine, care nu va dura un an sau doi, ci cativa ani. Restructurarea poate insemna orice tip de masura", a spus Mihai Tanasescu, inclusiv disponibilizare sau privatizare.

Tot articolul, in Jurnalul National

Dezvoltatori: Prima Casa 3 este un esec!... BNR: Rezervele valutare au crescut in ianuarie cu 257 mil. €...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x