Antena Căutare

CE intrerupe platile pentru infrastructura de transport din Romania

Comisia Europeana a sistat platile pentru programul "Imbunatirea infrastructurii regionale si locale de transport", din pricina unor deficiente constatate. Reprezentatii Comisiei au cerut autoritatilor din Romania verificarea tuturor contractelor de lucrari incheiate cu beneficiarii acetui program, informeaza MDRT, intr-un comunicat transmis catre Mediafax.

"In Raport, Comisia Europeana vorbeste despre deficientele din sistemul de achizitii publice folosite in adjudecarea contractelor de lucrari in cadrul Axei 2 a POR: utilizarea unor criterii de selectie discriminatorii de catre autoritatile contractante in selectia constructorilor, folosirea nejustificata a procedurii accelerate si lucrari suplimentare contractate ca lucrari similare"


Astfel, din pricina deficientelor constatate, CE a transmis Ministerului Dezvoltarii decizia de intrerupere a platilor intermediare pana la indeplinirea masurilor cerute.

"Comisia Europeana a propus autoritatilor romane sa verifice toate contractele de lucrari incheiate de beneficiarii Axei 2 (124 de contracte de lucrari adjudecate). Dupa aceasta etapa de verificare care se va desfasura in lunile iulie-august 2011, autoritatile romane vor transmite Comisiei Europene concluziile verificarilor si propuneri de actiune", se precizeaza in comunicat.

Mai mult decat atat, Comisia a cerut Romaniei sa eficientizeze sistemul de management si control in domeniul achizitiilor publice, sistem in care ANRMAP si UCVAP sunt institutii nationale responsabile, mai arata ministerul.

sursa:Antena3

Doua Mari Premii pentru campania "Noul Rom", la Cannes Lions 2011... Cu doar trei ani inainte de adoptarea euro BNR inaspreste creditarea in valuta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x