Antena Căutare

Christine Lagarde: "Moneda euro va supravietui anului 2012"

Moneda euro va supravietui acestui an care tocmai a inceput si chiar dupa 2012, in pofida datoriilor de stat - afirmatia vine de la directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde.

"Va fi anul 2012 sfarsitul monedei euro? Eu chiar nu cred. Este o moneda tanara si, in acelasi timp, una solida. Exista in zona euro, dar nu in legatura directa cu moneda, presiuni serioase si probleme privind datoria de stat, soliditatea sistemului bancar, care sunt in curs de solutionare. Insa moneda insasi nu va disparea in 2012", a declarat Christine Lagarde, potrivit Reuters.

Liderii europeni au convocat un nou summit pentru sfarsitul acestei luni, unde vor incerca din nou sa stabileasca un plan concret de solutionare a crizei datoriilor de stat, care a intrat in al treilea an si ameninta supravietuirea monedei unice la zece ani de cand a intrat in circulatie.

Lagarde a reamintit faptul ca fondul va revizui in sens negativ prognoza de crestere economica mondiala pentru 2012, in prezent de plus 4%.

Sursa: Antena3.ro

Foto: EPA / Intact Images

Leul incheie saptamana in scadere. Vezi cursul BNR!... Ungaria, pregatita sa discute cu UE si FMI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x