Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Cum încearcă profesorii să iasă din această criză

Cei mai mulți dintre profesori nu au fost pregătiți pentru gestionarea acestei crize și nu au avut resursele necesare pentru adaptare la cursurile online.

Cum încearcă profesorii să iasă din această criză, cauzată de coronavirus

Fie le-a lipsit trainingul cu privire la folosirea platformelor, de adaptare a conținutului pentru mediul online, fie simple competențe digitale. Această criză a arătat neadaptarea la realitate a sistemului de educație.

În sprijinul lor vine Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României care va organiza o serie de webinare care propune teme prin care profesorii sunt învățați cum să utilizeze diverse aplicații digitale, dar le oferă și soluții și resurse, pentru realizarea activităților didactice în mediul online.

Până acum, peste 700 de profesori din întreaga țară s-au înscris la prima serie de webinare gratuite, organizate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Centrul de Carte Străină Fischer Internațional, în cadrul campaniei ”LIGA PROFESORILOR EXCEPȚIONALI”.

Acestea vor începe pe 9 iunie și vor fi susținute pe platforma WEB Didactica FDVDR, dedicată exclusiv profesorilor și altor categorii de personal didactic.

Profesorii care doresc să se înscrie, o mai pot face până pe 8 iunie, prin completarea unui formular de participare, disponibil pe https://www.fundatiadanvoiculescu.ro/ .

Recomandari