Antena Căutare

Cum te pot ajuta agențiile imobiliare

Piața imobiliară, atât la nivel de vânzare - cumpărare, cât și în ceea ce privește chiriile, are două direcții, achiziționarea direct de la proprietar sau intermedierea tranzacțiilor printr-o agenție. 

Piața imobiliară, atât la nivel de vânzare - cumpărare, cât și în ceea ce privește chiriile, are două direcții, achiziționarea direct de la proprietar sau intermedierea tranzacțiilor printr-o agenție.

Atunci când cauți o chirie, de exemplu, pe site-urile de profil se găsesc numeroase anunțuri, iar agenții imobiliari te pot ajuta să selectezi ceea ce se încadrează în bugetul tău și ar putea să corespundă nevoilor tale.

Dacă ai decis să apelezi la serviciile unei agenții imobiliare, trebuie să știi că vei plăti un comision. Cu ce te ajută și cum sunt justificați banii? Iată câteva motive pentru care un agent imobiliar îți poate fi de folos atunci când vrei să închiriezi un apartament:

Caută după criteriile tale

Va fi comod și practic să-i spui agentului imobiliar ce îți dorești, iar el să-ți pună la dispoziție mai multe oferte, și să stabilească ulterior orele de vizionare. Stabilește un buget pe care vrei să-l aloci lunar pentru chirie, gândește-te care ar fi zonele în care ai vrea să locuiești, câte camere să aibă imobilul și ce dotări. Desigur, va trebui să fii realist referitor la condiții versus prețul pe care ești dispus să-l plătești.

Îți oferă variante

Agenția imobiliară va căuta conform criteriilor pe care i le oferi și îți va oferi variante. În cazul în care ai vizionat deja un apartament, însă ai câteva nemulțumiri, atunci va avea sarcina să gasească altceva asemănător. Agentul imobiliar, cu experiența sa, va ști să identifice proprietățile care te-ar putea interesa, astfel încât sa o găsească pe cea potrivită pentru tine. În plus, există marele avantaj ca vei putea beneficia de unele anunțuri care nu au ajuns să fie încă postate online. În general, agențiile au acces la proprietăți care nu sunt încă disponibile pentru publicul larg.

Vine cu informații despre finalizarea unei tranzacții imobiliare

Agentul imobiliar îți va oferi informații referitoare la luna în avans pe care va trebui să o plătești proprietarului, în funcție de cerințele acestuia, dar și despre garanție. Contractul va fi pregătit tot de acesta și va trebui completat în vederea înregistrării lui fiscale. Poți negocia cu agentul numărul de luni de plată în avans și eventualitatea unui discount, ca el, mai departe să negocieze cu proprietarul pentru tine. Vei ști exact ce este de făcut și care sunt condițiile închirierii.

Lucrează profesionist

Un mare plus al colaborării cu o agenție imobiliară, în vederea închirierii unei locuințe, îl reprezintă profesionalistul. Te avea siguranța că o vizionare nu va fi amânată sau anulată și nici că un anunț pe care îl vezi pe net nu va fi, de fapt, doar unul fictiv. Desigur, condiția este ca agenția să prezinte încredere și să-și respecte clienții.

Concluzia este că o agenție imobiliară te va ajuta să economisești resurse de timp și de bani, să stai pe drumuri și pe telefoane, în încercarea de a stabili vizionări și de a găsi ceea ce cauți la un raport calitate-preț excelent.

”Telemeaua de Sibiu” devine al şaptelea produs românesc înregistrat la Uniunea Europeană... Investitorii străini: Încrederea în mediul legislativ rămâne la un nivel scăzut după episodul Ordonanţei de Urgenţă 114....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x