Antena Căutare

Cursul de schimb s-a intors la nivelul din ianuarie 2009: 4,07 lei/euro

Moneda nationala a mai castigat putin teren in fata euro. Ieri, Banca Nationala a publicat o rata de 4,0736 lei/euro, in scadere cu 1,52 bani fata de inceputul acestei saptamani. Prin urmare, cursul de schimb s-a intors la nivelul din urma cu 13 luni. Pe 7 ianuarie 2009, banca centrala publica o rata de 4,0720 lei/euro.

Totodata, jucatorii din piata bancara spun ca ieri leul s-ar fi apreciat si mai mult daca nu ar fi existat cateva ordine de cumparare de valuta. Si, cel mai probabil, aceste ordine au venit din partea BNR, spun dealerii bancari.

Spre exemplu, la scurt timp dupa deschiderea sedintei de tranzactionare din piata valutara interbancara, paritatea leu - euro s-a apropiat chiar de nivelul de 4,06. Iar spre finalul zilei, transferurile se operau in intervalul 4,0710-4,0725 lei/euro.

Pentru viitorul apropiat, analistii bancari considera ca rata de schimb va continua sa fie relativ stabila. Inca de acum doua saptamani, cursul valutar s-a miscat in intervalul 4,07-40,9 lei/euro si este foarte probabil ca volatilitatea sa se mentina scazuta si in viitorul apropiat.

Singura conditie tine de pastrarea unui sentiment pozitiv pe pietele financiare internationale. Mai mult, in actualele conditii valutare, la inceputul saptamanii viitoare, este posibil ca BNR sa decida o reducere a dobanzii-cheie cu inca 0,25 procente.

Bursele lumii mai au de recuperat 14,4 trilioane de dolari ca sa revina unde erau inaintea crizei... Plata TVA la incasarea facturii, aprobata pentru intreg mediul de afaceri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x