Antena Căutare

Emil Boc: Pretul la gaze nu va creste in 2010

Potrivit premierului Emil Boc, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) va mentine neschimbat pretul gazelor naturale pe parcursul intregului an. Asta in ciuda faptului ca in ianuarie, secretarul de stat in Ministerul Economiei, Tudor Serban, declara ca pretul gazelor naturale va creste in aprilie.

"Politica ANRE este sa nu creasca pretul la gaze in 2010, eu nu am primit o alta informatie. ANRE este cea care dirijeaza activitatea, dar eu nu am o alta informatie", a raspuns premierul Boc unei intrebari a presei privind posibilitatea majorarii pretului la gazele naturale, conform financiarul.com

Scenariul de baza privind prognoza de inflatie prezentat de BNR la inceputul lunii februarie ia in calcul o crestere a tarifelor in acest an de 5% la gaze, 4% la electricitate si 5,2% la energie termica, cu exceptia ultimei categorii celelalte scumpiri fiind cu mult peste estimarile anterioare realizate de banca centrala. Preturile la energie electrica si termica s-au scumpit deja la inceputul acestui an, in timp ce la pretul gazelor declaratiile autoritatilor sunt contradictorii.

Dupa ce in ianuarie, secretarul de stat in Ministerul Economiei Tudor Serban declara ca pretul gazelor naturale va creste in luna aprilie, la scurt timp reprezentantii ANRE au negat informatia, sustinand chiar ca pretul gazelor naturale ar putea fi mentinut pe tot anul 2010, daca nu vor fi temperaturi extrem de scazute pe o perioada indelungata si in lipsa unor probleme cu sistemul de transport.

Preturile gazelor platite de consumatorii din Romania sunt cele mai reduse din UE, plasandu-se la 50% din media Uniunii.

Foto: Intact Images.

"Saptamana Financiara", o publicatie de 5 stele... "Prima Casa 2", functional numai pentru locuintele deja construite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x