Antena Căutare

Fiscul va verifica toate averile nejustificate

Romanii banuiti ca au venituri mai mari decat cele pe care le declara vor fi verificati de Fisc, incepand de la 1 ianuarie 2011. Vizati sunt cei care isi etaleaza luxul si cumpara bunuri foarte scumpe, dar care, pe hartie, nu au niciun venit, scriu jurnalistii de la Gandul.



Pana la sfarsitul anului, ANAF va verifica fiecare cheltuiala, fiecare achizitie si va avea acces la toate platile facute prin contul bancar. Orice venit nejustificat va fi impozitat de stat cu 16%. Si asta nu este tot, avertizeaza seful fiscului Sorin Blejnar.

"De la caz la caz, in functie de gravitatea situatiei, vom sesiza Parchetul", sustine seful ANAF, citat de Gandul.

Accesul la rulajul conturilor bancare, stabilirea sursei banilor sau metoda patrimoniului sunt doar cateva dintre metodele care ar putea fi folosite de inspectorii fiscali pentru verificari.

Pentru inceput, evazionistii vor fi depistati prin verificarea bazelor de date ale Fiscului si ale altor institutii precum administratiile fiscale si primariile.

Anul trecut, evaziunea fiscala realizata de persoanele fizice a fost de aproape 42 de milioane de euro. Anul acesta, doar in primele trei luni, cifra a ajuns la 32,9 milioane de euro.

Foto: financiarul.com

Guvernul pregateste noi “taxe de urgenta”... Salariile cresc anul viitor, dar raman mai mici fata de iunie 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x