Antena Căutare

Guvernul a aprobat semnarea de catre Romania a Tratatului de guvernanta fiscala UE

Guvernul a aprobat, marti, semnarea de catre Romania a Tratatului de guvernanta fiscala, care impune reguli privind disciplina bugetara prin limitarea deficitului si a datoriei publice, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax. Documentul urmeaza sa fie semnat de presedintele Traian Basescu.

In urma cu circa doua saptamani, protocolul de aderare la Tratatul de guvernanta fiscala a fost semnat de liderii coalitiei, presedintele PSD, Victor Ponta, declarand ca USL este de acord ca Romania sa semneze si sa ratifice Tratatul.

In replica, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat ca autoritatile de la Bucuresti se grabesc sa semneze documentul fara sa analizeze consecintele asupra Romaniei.

La jumatatea lunii februarie, presedintele Traian Basescu a declarat ca Tratatul convenit de tarile UE nu este o urgenta a sefului statului, ci trebuie semnat pana la 1 martie, iar Romania nu mai poate intarzia luarea acestei decizii.

La sfarsitul lunii ianuarie, statele Uniunii Europene, cu exceptia Marii Britanii si a Republicii Cehe, au adoptat un nou tratat de consolidare a disciplinei bugetare cu introducerea planificata a unor "reguli de aur" privind echilibrul bugetar.

Acest acord va impune regula unui deficit maxim 3% din PIB si a unei datorii publice de cel mult 60%, cu mecanisme automate de conformare si sanctionare.

Sursa: Antena3.ro

Guvernul austriac salveaza Volksbank... Leul isi continua ascensiunea, in raport cu euro si dolarul. Vezi cursul BNR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x