Antena Căutare

IAR s-au scumpit carburantii! Vezi noile preturi!

Benzinarii au scumpit din nou carburantii, chiar daca cursul valutar si-a revenit in ultimele zile sub 4,5 lei/euro, de la peste 4,62 lei/euro. De data aceasta, OMV Petrom, Rompetrol si Lukoil au invocat, la unison, cresterea cotatiilor barilului de petrol. Iar "campionul" absolut al cresterilor de pret este OMV Petrom care, astfel, a operat cea de-a 4-a scumpire intr-un interval de numai o luna.

Pe 17 iulie, cel mai mare distribuitor de carburanti din Romania, OMV Petrom a crescut pretul benzinelor cu 9 bani/litru si pe cel al motorinelor cu 8 bani/litru. Pe 9 iulie, a fost al doilea val, cu 8 bani/litru. Pe 31 iulie, pretul carburantilor a mai fost "imbunatatit" cu 9 bani/litru, iar ultima scumpire, tot cu 9 bani/litru a fost operata vineri, 17 august. In urma acestor indexari, "Benzina standard 95" a ajuns la 6,09 lei/litrul, "Benzina Extra 99", la 6,51 lei/ litrul, "Motorina Standard", la 6,2 lei/litrul, iar "Motorina Extra", la 6,38 lei/litrul (preturile sunt valabile la statia Petrom Dorobanti). Conform OMV Petrom, preturile carburantilor pot varia usor de la o statie la alta, in functie de mai multi factori, precum locatia, traficul, etc..

Rompetrol se joaca si el cu preturile. Pe 8 august, a scumpit carburantii cu 5 bani/litru, joi, 16 august, i-a ieftinit cu 4 bani/litru, iar vineri, 17 august, i-a indexat din nou, cu 9 bani/litru. Astfel, un litru de benzina Efix 95 costa 6,07 lei, unul de benzina Alto 101 se comercializeaza cu 6,72 lei, iar litrul de Efix Diesel a ajuns la 6,14 lei, iar cel de Diesel Alto 55, la 6,45 lei.

Iar Lukoil nu s-a lasat nici el mai prejos. Cea mai ieftina benzina, Euroluk 95 a ajuns 6,07 lei/litru, Ecto 98, 6,60 lei/litru, iar Euro L Diesel-ul, 6,09 lei/litru, in timp ce cea mai scumpa motorina, Ecto Super Diesel, costa 6,31 lei/litru.

Reamintim ca OMV Petrom a avut in primul semestru un profit net de 2,02 miliarde lei (461,7 milioane euro), in crestere cu 16%, dupa ce in al doilea trimestru castigul a scazut cu 29%, la 643 milioane lei (145,3 mil. euro), iar vanzarile i-au urcat in primele sase luni cu 19%, la 12,2 miliarde lei (2,78 mld.euro), in ciuda valurilor de scumpiri si a crizei. "In prima jumatate a anului 2012 am inregistrat o performanta financiara imbunatatita comparativ cu perioada similara din 2011, datorita pretului marginal mai mare la titei si cursului de schimb valutar favorabil. Performanta operationala din T2/12 a fost afectata de productia mai redusa de hidrocarburi ca urmare a declinului unor zacaminte-cheie din Romania si de oprirea, timp de sase saptamani, a rafinariei Petrobrazi pentru a moderniza unitatea de distilare atmosferica si in vid a titeiului. Aceasta va permite procesarea intregii productii de titei a Petrom precum si imbunatatirea randamentului distilatelor medii si reducerea consumului de energie", a explicat directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

Angela Merkel se gandeste sa relaxeze conditiile din acordul cu Grecia... ATENTIE! Nedeclararea obligatiilor fiscale, penalizata cu 30% din principal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x